Amerika Only

5 bestemmingen in Jasper National Park die je NIET mag skippen

KayakandcanoeatMaligneLake_Park
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Weinig tijd om Canada’s Jasper National Park in de provincie Alberta uitgebreid te verkennen? Beperk je dan tot déze vijf bezienswaardigheden in Jasper National Park om het beste van je bezoek te maken.

Bezienswaardigheden Jasper National Park
Foto: Ryan Bray via Tourism Jasper

1. Maligne Lake

Tijdens de aangename zomers wordt Jasper National Park nog nét niet overspoeld met toeristen. Velen van hen hebben de vurige wens om ergens te kanoën of te kajakken.

Dé spot om dit te doen? Maligne Lake. Een gigantisch meer dat is ontstaan via een gletsjer en bekendstaat om zijn opvallende, turquoise kleur.

Wat je dan in ieder geval niet mag missen, is Spirit Island. Dit is een klein eilandje op het meer waar je eigenlijk alleen per boot kunt komen.

Je kunt er echter wél altijd een foto van maken en dat raden we ook absoluut aan. Dit is namelijk het meest fotogenieke plekje van Jasper National Park. Niet skippen.

Bezienswaardigheden Jasper National Park

2. Columbia Icefield Skywalk – bezienswaardigheden in Jasper National Park

Niet angstig aangelegd? Ga dan naar de Columbia Icefield Skywalk. Een U-vormig platform boven de Sunwapta Valley. Oh – hadden we al gezegd dat de bodem van glas is?

Vanaf de Columbia Icefield Skywalk heb je een fenomenaal uitzicht op onder meer de fenomenale bergen waar Jasper National Park om bekendstaat.

🇨🇦 Lees ook Jasper National Park op een unieke manier zien? Ga naar de Columbia Icefield Skywalk!

Bezienswaardigheden Jasper National Park
Foto: Jeff Lewis Photography via Tourism Jasper

3. Athabasca Falls

Goed – het zijn geen Niagara Falls. Maar desondanks klatert het water van de Athabasca Falls wel een meter of twintig naar beneden. En dat zie je ook niet iedere dag.

Bezoek de Athabasca Falls ook zéker in de winter, want dan kan het bovenste deel bevriezen. Een interessante gewaarwording…

Bezienswaardigheden Jasper National Park
Foto: Tourism Jasper

4. Maligne Canyon – bezienswaardigheden in Jasper National Park

De Maligne Canyon ligt op nog geen tien minuten rijden vanuit het plaatsje Jasper en is een van de allermooiste ravijnen van de Rocky Mountains. Het is een uitstekende plek voor een flinke hike-sessie langs woeste kliffen en over toffe bruggen.

Hij ligt bovendien aan de Icefields Parkway: een van de tofste roadtrips van Noord-Amerika.

🇨🇦 Lees ook Roadtrips door Canada: de Icefields Parkway

Jasper SkyTram
Foto: Jeff Bartlett via Tourism Jasper

5. Jasper SkyTram

De Jasper SkyTram is een rit per gondola als geen ander. Deze kabelbaan brengt je binnen acht minuten naar de hoogste regionen van The Whistlers: een berg van ruim twee kilometer hoog.

Je vindt hier een restaurant, een giftshop én een wandelpad naar de absolute top van de berg.

🇨🇦 Lees ook Jasper National Park zien vanaf 2.263 meter hoogte? Pak de Jasper SkyTram!