Amerika Only

Vanaf déze berg heb je een geweldig uitzicht over Banff National Park: Sulphur Mountain

Banff Gondola
Foto: Brewster via Travel Alberta
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Fan van weidse vergezichten over Canada’s meest adembenemende natuur? Tip van ons: ga per gondola naar de top van Sulphur Mountain in Banff National Park.

Maak kennis met Sulphur Mountain. Een berg in de Canadese Rocky Mountains met een hoogte van bijna 2,5 kilometer. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, heb je vanaf de top van zo’n gevaarte automatisch een fabuleus uitzicht.

‘Maar kost het niet heel veel moeite om op die top te komen?’

Welnee. Daar heeft de Sulphur Mountain tenslotte de Banff Gondola voor. Deze brengt je naar het ontdekkingscentrum bovenop de imposante berg.

🇨🇦 Lees ook Deze 5 bestemmingen mag je NIET missen in Banff National Park

Banff Gondola
Foto: Banff Gondola by Pursuit via Travel Alberta

Waar komen de Banff Gondola en het uitkijkpunt vandaan?

De oorsprong van het uitkijkpunt bovenop Sulphur Mountain ligt in de jaren vijftig. Destijds werd er hier een station gebouwd waarvandaan wetenschappers kosmische stralingen konden waarnemen: het Sulphur Mountain Cosmic Ray Station.

Dit werd tot en met 1978 gedaan – en toen waren ze hier eigenlijk wel klaar met het heelal verkennen.

Banff Gondola
Foto: Brewster via Travel Alberta

Wat kan ik bovenop Sulphur Mountain doen?

Inmiddels is de top van Sulpur Mountain uitgebreid met een compleet onderzoekscentrum. Je komt hier alles te weten over onder meer Banff National Park, hoewel je ook naar binnen kunt lopen om uitsluitend je lekkere trek te stillen. Het centrum heeft namelijk ook een restaurant – de Sky Bistro.

Dé feature van het centrum is natúúrlijk het fenomenale uitzicht over Banff National Park, de plaats Banff en meer. Vergaap je aan de majestueuze bergen en het dal van de Bow River.

Oh – en je kunt ook het oorspronkelijke Sulphur Mountain Cosmic Ray Station zien.

Banff Gondola
Foto: Brewster via Travel Alberta

Hoe kom ik bij de Banff Gondola?

Interesse in een bezoek aan de top van Sulphur Mountain? Ga dan naar de terminal van de Banff Gondola. Die vertrekt vanaf de voet van de berg en aan het einde van Mountain Avenue in Banff, Alberta. Hij gaat dagelijks tussen 10:00 en 21:00. Check de website voor actuele tijden.

Kaartjes zijn ter plekke te koop en niet duur. Je betaalt ten tijde van schrijven $2 voor een ritje.