Afrika Only Amerika Only

Beren spotten én Spirit Island bekijken? Je doet het beiden tijdens een boottocht door Jasper National Park

Tourism Jasper
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zo’n trip neemt je mee naar Spirit Island in Maligne Lake, Medicine Lake en de Maligne Canyon en kan zomaar een van de hoogtepunten van je reis door Canada worden.

Jasper National Park in de Canadese provincie Alberta is fenomenaal. Van de vele dieren die het park hun thuis noemen tot wereldberoemde bestemmingen als Spirit Island: dit natuurgebied biedt voor iedere reiziger wat wils.

Hoe je al deze hoogtepunten het beste met elkaar combineert? Tijdens een boottocht.

Een van de organisaties in en om Jasper die dit organiseren, is Maligne Adventures. Ze bieden meerdere varianten, maar wij worden met name enthousiast over de Maligne Valley Wildlife & Waterfalls Tour & Cruise.

Spirit Island boottocht
Parks Canada via Tourism Jasper

Zo ziet de boottocht eruit

Deze trip duurt maar liefst zes uur. Je legt daarbij 45 kilometer af langs de mooiste plekken van Jasper National Park. Hou ondertussen je telefoon gereed, want je gaat bijna gegarandeerd beren, elanden en andere wilde dieren tegenkomen.

De tocht gaat bijvoorbeeld dwars door de Maligne Valley en maakt daarbij een stop in de schitterende Maligne Canyon. Je vaart vervolgens door naar Medicine Lake: een meer dat in het naseizoen letterlijk verdwijnt in een complex en ondergronds gangenstelsel.

Het laatste deel van de boottocht is misschien wel het mooist. Je vaart hierbij over Maligne Lake. De felblauwe wateren en de torenhoge bergen vormen een combinatie die werkelijk ongeëvenaard gaaf is.

Je stopt hierbij ook bij Spirit Island: het meest fotogenieke eilandje van heel Canada.

🇨🇦 Lees ook Spirit Island: zó kom je vlakbij een van de mooiste bestemmingen van Canada

Spirit Island boottocht
Tourism Jasper

Zo regel je een boottocht

Interesse? Check de website van onze vrienden van Tourism Jasper om meer te weten te komen over de boottochten door het park, inclusief de Maligne Valley Wildlife & Waterfalls Tours & Cruise.

Je vindt hier ook meer info over reserveringen en actuele prijzen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tourism Jasper.