Amerika Only

5 bijzondere accommodaties in en om Calgary

Calgary hotel
Foto: Travel Alberta/Katie Goldie
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Slapen op een ranch, in een luxe tent óf middenin de natuur. Het kan allemaal in en rondom deze unieke stad in de Canadese provincie Alberta. Vind jouw Calgary-hotel hieronder!

Calgary hotel
Foto: Travel Alberta/Colin Way

1. The Crossings at Ghost River

De herberg The Crossings ligt wél daadwerkelijk in de wijde natuur. De verblijfplaats is werkelijk prachtig gesitueerd in een groene omgeving aan de Ghost River.

Is dat je allemaal toch niet genoeg? Dan ligt het fabuleuze Banff National Park min of meer om de hoek.

Adres: 62129 AB-40 in Cochrane, Alberta

2. City Centre Riverpath Bed & Breakfast – Calgary-hotel

Deze bed-and-breakfast combineert een beetje the best of both worlds. Je slaapt weliswaar middenin Calgary, maar zo voelt het allerminst. Dat komt door de unieke ligging aan de Elbow River en de Elbow River Pathway, het voetgangerspad dat synchroon langs de rivier ligt.

Veel kamers zijn er overigens niet: vier in totaal. Je moet dus tijdig reserveren wanneer je in City Centre Riverpath Bed & Breakfast wilt verblijven.

Adres: 1011 Maggie Street SE in Calgary, Alberta

Calgary hotel
Foto: Travel Alberta/Katie Goldie

3. The Lodge at Thanksgiving Ranch

Ranches associeer je misschien eerder met de Verenigde Staten, maar ook in Canada stikt het van dit soort uitgestrekte landerijen. Het is zelfs mogelijk om er te slapen. Op de Thanksgiving Ranch, bijvoorbeeld.

Bij The Lodge slaap je een sublieme omgeving waar de rollende prairies de bergen ontmoeten. Je kunt er bovendien paardrijden, fietsen huren en hiervandaan de naburige bergen verkennen. Een aanrader.

Ades: 4408 RR-303 in Pincher Creek, Alberta

4. Good Knights Medieval Encampment – Calgary-hotel

Glamping in een Middeleeuwse setting? Het is in ieder geval een combinatie waarvan wij nog nooit hadden gehoord, maar bij Good Knights Medieval Encampment kijken ze er helemaal niet van op.

Samengevat: je slaapt hier in een luxe tent waarin alles in het teken staat van ridders, jonkvrouwen en ander Middeleeuws gespuis. Het is daarbij zelfs mogelijk om te dineren met een Lord en een Lady.

Een mix die zelden eerder is vertoond, maar dat maakt het toch allemaal ook wel weer bijzonder.

Adres: 235035 Township Road 310 in Three Hills, Alberta

Calgary hotel
Foto: Travel Alberta/Katie Goldie

5. Rocking R Guest Ranch

De Rocking R Guest Ranch biedt haar gasten een soortgelijke experience als de accommodatie die we hierboven noemden. Je vindt er luxe cabines met knusse en typisch Canadese inrichtingen en je geniet hier van home baked breakfasts die gewoon naar de kamer worden gebracht.

Het is ook mogelijk om hiervandaan op een van de beschikbare paarden te stappen en de natuur te verkennen. De Rocking R Guest Ranch kan bovendien allerlei lokale tours onder begeleiding van een gids voor je fixen.

Oh – en je kunt de dag uitstekend afsluiten in je eigen hot tub. Een toffe plek.

Adres: 234051 Range Road 243 in Wheatland County, Alberta

🇨🇦 Lees ook 5x shoppen in Calgary