Amerika Only

Vanaf de Calgary Tower heb je een perfect uitzicht over Calgary én de Rocky Mountains

Calgary Tower
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De indrukwekkende, vrijstaande Calgary Tower is 191 meter hoog en iconisch voor de stad in Alberta. Een trip naar boven is dan ook een must do voor iedereen die Calgary bezoekt.

De Calgary Tower is misschien wel het meest karakteristieke bouwwerk van heel Canada, hoewel we natuurlijk ook Toronto’s CN Tower niets tekort willen doen.

Calgary en de rest van het land maakten in 1968 voor het eerst kennis met de vrijstaande gigant. Die werd toen geïntroduceerd als de Husky Tower, maar die naam bleek geen lang leven beschoren. Drie jaar later transformeerde de naamgeving namelijk al naar de huidige variant – en zo zou het altijd blijven.

De realisatie van de huidige Calgary Tower maakte destijds deel uit van de viering van Canada’s honderdjarige bestaan. Daarbij werden verschillende Canadese binnensteden aangepakt en opgeknapt, wat in Calgary gebeurde met de komst van een nieuwe toren.

Calgary Tower

Wat kan ik doen in de Calgary Tower?

Anno nu is de Calgary Tower een erg populaire bestemming onder toeristen die dit deel van het land bezoeken. En terecht. De toren heeft een geweldig observatiedek waarvandaan je een uitstekend uitzicht hebt over Calgary, maar ook de Rocky Mountains.

Dat komt mede doordat de Tower een glazen vloer heeft. Je ziet Calgary hierdoor niet alleen vanaf 191 meter hoogte, maar ook onder je voeten.

Toegegeven – dat is een béétje creepy, ja.

Multimedia en restaurants

Via verschillende interactieve schermen wordt de stad Calgary nader aan je uitgelegd. Deze gaan in op de historie, het heden en de toekomstplannen. Al met al bevatten ze ruim een uur aan content. Je hoeft je dus – los van het uitzicht – niet te vervelen.

Mocht je daar – om welke reden ook – honger van krijgen, dan kun je meteen aanschuiven. Het restaurant SKY 360 roteert op 155 meter hoogte, zodat je je tijdens een lunch of diner kunt vergapen aan het fabuleuze uitzicht.

En er is meer. In de Calgary Tower ligt ook een filiaal van Ruth’s Chris Steakhouse: over het algemeen beschouwd als een van de beste steakhouses in Noord-Amerika.

Calgary Tower

Wat kost een kaartje?

Zin om de Calgary Tower te bezoeken? Snappen we. Kaartjes kosten ten tijde van schrijven $19 voor volwassenen, $17 voor senioren en $9 voor kinderen. Check wel even de officiële website voor de meest actuele prijzen.

Calgary Tower

Waar vind ik de Calgary Tower?

We vinden het knap als je de immense Calgary Tower over het hoofd ziet, maar voor de zekerheid: het adres is 101 9 Avenue SW in Calgary, Alberta.