Amerika Only

Deze 5 bestemmingen mag je NIET missen in Banff National Park

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Banff National Park is een van de móóiste bestemmingen van heel Canada. Heb je plannen om voor de eerste keer te gaan? Skip dan in ieder geval de volgende plekken niet!

Besneeuwde bergtoppen. Turquoise meren met daarin de weerspiegeling van die besneeuwde bergtoppen. Ontelbare wandelmogelijkheden. Nee – wij kunnen ons geen redenen bedenken waarom iemand Banff National Park zou overslaan.

Er is alleen één probleem. Soort van, althans. Banff National Park is namelijk 6.641 vierkante kilometer (!) groot. Het is dus regelrecht onmogelijk om alle gletsjers, meren en canyons te bekijken.

Daarom hebben we de vijf highlights maar voor je op een rijtje gezet. Handig voor first-timers. Komen ze!

Canada Banff National Park

1. Lake Louise

We beginnen maar meteen met dé bestemming binnen het nationale park. Het meer Lake Louise (er is ook een plaats met dezelfde naam) wordt ook wel The Jewel of the Rockies genoemd en die naam zegt eigenlijk genoeg. Het felblauwe water van Lake Louise komt uit zes verschillende gletsjers en de omgeving nodigt bij goed weer uit tot het maken van lange wandelingen.

In de winter zien Lake Louise en de naburige omgeving er overigens heel anders uit en functioneren ze meer als een soort skibestemming.

Canada Banff National Park

2. Moraine Lake – Canada’s Banff National Park

Een tweede meer binnen Banff National Park dat doorgaans heel wat reizigers trekt, is Moraine Lake. Deze variant is niet eens half zo groot als Lake Louise, maar volgens sommigen véél mooier.

Dat heeft dan te maken met de schitterende ligging in de de Valley Of The Ten Peaks en, belangrijk, de felle kleur blauw van het water.

Ook de omgeving van Moraine Lake leent zich in wezen uitstekend voor hikes, maar je moet je trips wel iets beter uitstippelen. De enige toegangsweg, Moraine Lake Road, sluit namelijk in de winter – en die duurt hier van half oktober tot het einde van mei.

Canada Banff National Park

3. Johnston Canyon

De Johnston Canyon is wél tijdens zowel de zomer als de winter te bezoeken. Dat wordt massaal gedaan, want de Canyon is met recht een van de mooiste bestemmingen van het nationale park.

De meeste bezoekers zien Johnston Canyon aan de hand van een wandelpad dat hen van de ene naar de andere kant van de canyon loodst.

Je ziet hierbij ook twee fabuleuze watervallen: de Upper Falls en de Lower Falls. Aanradertje.

Canada Banff National Park

4. Sulphur Mountain – Canada’s Banff National Park

Fan van vergezichten? Sla dan de Sulphur Mountain zéker niet over: een berg met een imposante hoogte van bijna 2.300 meter.

Veel belangrijker: hij is te beklimmen – en je hebt er geen pikhouweel of iets dergelijks voor nodig. Stap in plaats daarvan gewóón aan boord van de hiervoor bedoelde gondola en reis binnen acht minuten naar de top van Sulphur Mountain. Bovenaan vind je een observatiedek en een restaurant.

Icefields Parkway
Foto: Sarah Hatton via Tourism Jasper

5. Icefields Parkway

Hoe je alle hoogtepunten van Banff National Park tijdens één trip ziet? Nou, gewoon – via de Icefields Parkway.

Dit is een van de beroemdste routes van Canada, omdat hij arguably de twee beste bestemmingen van het land aan elkaar koppelt: Banff National Park en Jasper National Park. Hij start bij Lake Louise, terwijl ook Moraine Lake en de Johnston Canyon langs de route liggen.

🇨🇦 Lees ook Roadtrips door Canada: de Icefields Parkway