Afrika Only Amerika Only

Dit wil je: in een opblaasbare band van een berg glijden

Canada tubing
Foto: Adam Stein via Sun Peaks Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Canada-tubing: het kan bij Tube Time in het Sun Peaks Resort. Een van de leukste wintersportbestemmingen in British Columbia!

Verreweg de meeste reizigers komen naar Sun Peaks Resort om te skiën op een van de drie bergen.

Maar we kunnen het ons voorstellen dat je daarnaast ook iets wilt doen dat ietsje – laten we zeggen – toegankelijker is. De skigebeiden rondom Sun Peaks Resort worden tenslotte omschreven als uitdagend en zijn lang niet voor iedereen weggelegd.

In dat geval is een bezoek aan Tube Time een goed idee. We leggen je graag uit waarom.

🇨🇦 Lees ook Dit is Sun Peaks: het leukste skigebied van heel Canada

Canada tubing
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Wat is Tube Time?

Tube Time is een attractie waarbij bezoekers in een opblaasbare, rubberen band via een lang parcours naar beneden roetsjen – is dat een woord? Eenmaal daar beland kun je dezelfde baan nog een keer berijden.

En nog een keer.

En nog een keer.

Je snapt het principe.

Je kunt ook kiezen voor een andere baan, want Tube Time telt in totaal twee parcours. Jonge kinderen, maar ook tieners en volwassenen maken er maar wat graag gebruik van.

De banen zijn bovendien ook in de vroege avond geopend – wanneer de skigebieden al dicht zijn. Ze zijn dan verlicht, er klinkt muziek en her en der branden er vuurkorven. Dat maakt een tube-sessie bij Tube Time niet alleen leuk, maar ook best wel gezellig.

Canada tubing
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Wat kost Canada-tubing?

Tickets voor Tube Time kosten $20. Je mag dan twee uur lang onbeperkt naar beneden glijden. Het laatste uurtje van de dag, van 18:00 tot 19:00, is iets duurder en kost $15 voor één uur.

Kinderen jonger dan vijf jaar zijn overigens gratis.

Waar vind ik Tube Time?

Zie je het wel zitten – met je hele familie naar beneden glijden? Ga dan naar de Village Day Lodge in het Sun Peaks Resort.

De banen zijn toegankelijk via de lift naast de Village Platter Lift.