Amerika Only

In dit kleine dorpje in Canada is het noorderlicht 300 nachten per jaar (!) te zien

Churchill Canada
Foto: Travel Manitoba
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en dan krijg je er ook nog een onbeperkt aantal ijsberen en witte dolfijnen bij. Churchill in Canada ligt behóórlijk afgelegen, maar is het zijn lange reistijd er naartoe meer dan waard.

Dat hoge aantal nachten waarop de aurora borealis is te zien, heeft Churchill dan ook grotendeels te danken aan die afgezonderde ligging. Het ligt hoog in Manitoba – aan de Hudson Bay en tegen de provincie Nunavut aan.

Een andere reden is de nabijheid van het zogenoemde aurora-ovaal. Dat bevindt zich hier recht boven je hoofd.

Hoe je het noorderlicht het beste ziet? Aan de hand van een tour. Die nemen je mee naar plekken waarvandaan het licht mogelijk nóg helderder is.

Frontiers North is hier een goed voorbeeld van. Deze organisatie brengt je bijvoorbeeld naar Dan’s Diner: een restaurant gevestigd op een bevroren toendra. Dat zie je ook niet iedere dag…

Churchill Canada
Foto: Travel Manitoba

Wat is er nog meer te zien in Churchill?

Het noorderlicht is niet de enige bezienswaardigheid in en om Churchill. De plaats wordt bijvoorbeeld ook Polar Bear Capitol Of The World genoemd. Het is ’s werelds meest zuidelijke plek om de dieren te spotten – en de locals kijken hier dan ook niet op van een ijsbeer meer of minder.

Witte dolfijnen zijn een andere – bij gebrek aan een beter woord – attractie in deze regio. Je ziet ze via een vaartocht over de Hudson Bay. De kans is daarbij ook aanwezig dat je zwemmende ijsberen ziet.

Churchill Canada
Foto: Travel Manitoba

Hoe kom ik in Churchill in Canada?

Het lastigste van een bezoek aan Churchill? Dat is de moeite die je moet doen om er te komen. As said ligt het plaatsje behóórlijk afgelegen. Zó afgelegen dat je er geen autoweg naartoe gaat.

Dé manier om er te komen, is dus per trein. Dat regel je via VIA Rail: de nummer-één-aanbieder van treinreizen door Canada.

Je vertrekt hierbij vanaf het station in de stad Winnipeg. De reis naar Churchill duurt vervolgens twee dagen en twee nachten. Dat zijn misschien wel de twee mooiste dagen en nachten van je leven, want je reist hierbij langs schitterende turquoise meren, door dichte bossen en over uitgestrekte landerijen.

VIA Rail biedt je twee manieren van reizen: via de Economy-klasse óf met een Sleeper Plus-ticket. Dat laatste is de meest interessante optie, want je overnacht dan in een aimabele slaapcabine.

Meer weten? Bekijk de website van VIA Rail!

Bron: Travel + Leisure

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met VIA Rail.