Afrika Only Amerika Only

Jasper National Park op een unieke manier zien? Ga naar de Columbia Icefield Skywalk!

Columbia Icefield Skywalk
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Columbia Icefield Skywalk is een hoefijzervormige brug van glas. Je ziet Jasper National Park hierdoor honderden meters onder je liggen. Durf jij?

Kijk – Jasper National Park is sowieso adembenemend. Daar hoeven we niet zo lang over uit te wijden.

Maar als je het park écht op een bijzondere wijze wilt zien: ga dan naar de Columbia Icefield Skywalk. Alleen dan zie je het park 280 meter onder je eigen voeten.

🇨🇦 Lees ook Dit is Jasper National Park: het grootste nationale park in de Canadese Rockies

Wat is de Columbia Icefield Skywalk?

De Columbia Icefield Skywalk is een U-vormig platform dat vanaf de rand een meter of 35 over Jasper’s Sunwapta Valley uitsteekt. Hij is gemaakt van staal, hout en glas – en met name dat laatste geeft je het idee dat je op ieder willekeurig moment naar beneden kan tuimelen.

Het gevaarte is zo ontworpen dat hij in staat is om met de omringende natuur mee te veranderen. Er is bijvoorbeeld gekozen om geen verf te gebruiken, zodat de Skywalk wat makkelijker in de omgeving opgaat.

Wat is er te zien?

Je bezoekt de Skywalk natuurlijk in eerste instantie voor het uitzicht – en dat is fenomenaal. Je hebt een geweldige view op de miljoenen jaren oude Sunwapta Valley, maar ook verschillende watervallen en de torenhoge bergen die Jasper National Park rijk is.

Het meest bijzondere uitzicht is misschien wel dat op de Snow Home. Dit is één van de slechts twee hydrologische toppen van Noord-Amerika: plaatsen waar drie verschillende stroomgebieden samenkomen.

Het platform biedt ook verschillende interactieve stations die je het een en ander vertellen over onder meer de glaciale formaties en de dieren die Jasper National Park hun thuis noemen.

Wat kost de Skywalk?

De prijzen variëren van dag tot dag, maar bevinden zich tussen de $25 en de $30 per persoon.

Waar vind ik de Columbia Icefield Skywalk?

De Skywalk ligt in Jasper National Park. Het adres is Highway 93, Icefields Parkway, Improvement District No. 12.