Afrika Only Amerika Only

Déze 5 eetgelegenheden in Dawson City mag je NIET overslaan tijdens je roadtrip door Yukon

Dawson City Restaurants
Government of Yukon via Travel Yukon
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het stikt in Dawson City van de gebouwen die regelrecht uit de tijd van de gold rush komen.  Sommige panden zijn inmiddels omgedoopt tot Dawson City-restaurants en andere gelegenheden. En er zitten een aantal er-rug interessante opties bij…

1. Bombay Peggy’s Pub

Laten we maar meteen beginnen met misschien wel de meest bijzondere tent van allemaal. Bombay Peggy’s Pub was namelijk in een ver verleden niets minder dan een bordeel.

Dat tijden veranderen, moge duidelijk zijn. De tent is nu weliswaar een pub, maar tegelijkertijd meer dan dat: men ziet het in en om Dawson City, Yukon als een soort sociaal centrum.

Het is dus niet alleen een pub, maar ook een plaats waar bijvoorbeeld werken van de lokale kunstenaar Halin de Repentigny worden – bij het gebrek aan een beter woord – geëxposeerd.

Adres: 2nd Avenue & Princess Street in Dawson City, Yukon

🇨🇦 Lees ook Waarom is Yukon geen provincie, maar een territorium?

Dawson City Restaurants
Government of Yukon via Travel Yukon

2. Klondyke Cream & Candy | Dawson City Restaurants

Geen restaurant, wel uitermate interessant. Klondyke Cream & Candy is de lokale ijssalon, hoewel ze ook snoep en andere zoetigheden verkopen.

Hét adres voor enorme sundaes, maar ook smoothies en slushies.

Adres: 902 Front Street in Dawson City, Yukon

3. Riverwest Bistro

Krijg je geen genoeg van de extravagante voorgevels van de shops langs Front Street, die regelrecht uit het Wilde Westen lijken te komen? Ga dan naar de Riverwest Bistro. Hier kun je namelijk, met je koffietje en je ontbijtje, op de patio plaatsnemen – met uitzicht op de toffe straat.

Liever dineren? Ga dan op het upper deck zitten, want daar heb je tijdens het avondeten een heel gaaf uitzicht over de Yukon River.

Adres: 958 Front Street in Dawson City, Yukon

Dawson City Restaurants
Government of Yukon via Travel Yukon

4. Sourdough Joe’s | Dawson City Restaurants

Sourdough Joe’s is vernoemd naar een van de founding fathers van Dawson City, Joe Ladue. Ze staan bekend om hun fish and chips én de huisgemaakte chowders.

Of je nu komt voor een hartige maaltijd of een snelle snack: dit is een van de beste plekken om de Northern-keuken te proberen. Bovendien kun je in de zomer op hun dan zonovergoten terras zitten.

Adres: 902 Front Street in Dawson City, Yukon

5. Westminster Hotel

Het Westminster Hotel wordt door velen gezien als dé accommodatie van Dawson City, Yukon. Dit omdat het pand een original uit 1898 is, inclusief krakende vloeren en altijd een interessante clientèle, én omdat het hotel door de krant The Globe and Mail werd verkozen tot Canada’s beste plek voor livemuziek.

Eten, drinken en genieten van livemuziek kan in twee bars: een lounge genaamd de Arm Pit en een taverne die naar de naam Snake Pit luistert.

Adres: 975 Third Avenue in Dawson City, Yukon

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel Yukon.