Afrika Only Amerika Only

De grot van Bigfoot staat in Canada…

Sasquatch
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Of grotten – moeten we eigenlijk zeggen. De zogenoemde Sasquatch Caves liggen in een bos in Brits-Columbia waar het mythische wezen Bigfoot naar verluidt meermaals is gespot.

Bigfoot Sasquatch Caves

Dit zijn de Sasquatch Caves

De Sasquatch Caves zijn een aantal bovengrondse grotten in de buurt van Hope, Brits-Columbia. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden en vormen zo een relatief populaire wandeling voor hikers uit de omgeving.

De grotten zijn, volgens alle fans van sagen en legendes, vooral het huis van het gigantische wezen dat hier bekendstaat als Bigfoot of Sasquatch.

Nou – omdat onze grote vriend Bigfoot hier ruim tweehonderd keer is gespot…

Ben je, om welke reden dan ook, al jarenlang naarstig op zoek naar het dier? Zet de Sasquatch Caves helemaal bovenaan je bucket list.

🇨🇦 Lees ook Dit plaatsje in Brits-Columbia telt meer beren en adelaars dan mensen…

Bigfoot

Veel Canadezen en Amerikanen zijn ervan overtuigd dat Bigfoot bestaat. Sommigen beweren zelfs dat ze het wezen ooit hebben gezien. Alle beelden die daar tot dusver van naar buiten zijn gekomen, bleken echter fake of om iets anders te gaan, zoals een groot dier.

De wetenschap is vooralsnog redelijk eensgezind over het onderwerp. Volgens verschillende studies is Bigfoot vooral een combinatie van folklore en hoaxes. Kom jij hem tegen in deze grotten?

Bigfoot Sasquatch Caves

Zo kom je bij de Sasquatch Caves

Wil je de Sasquatch Caves bezoeken. Dat kan. Ze staan echter wel op de grond van een accommodatie: het Holiday Motel & RV Resort.

Dit motel is echter wel gewend aan bezoekers. Ze laten gasten die op zoek willen gaan naar Bigfoot dan ook gewoon toe op hun terrein. Je moet dan wel een formulier tekenen en inleveren bij de front desk. Voor het geval je Bigfoot wél tegenkomt en je confrontatie verkeerd afloopt…

Het adres van het Holiday Motel & RV Resort is 63950 Old Yale Road in Hope, Brits-Columbia.