Amerika Only

De Sulphur Skyline Trail is mogelijk de beste hike van Jasper National Park

Parks Canada via Jasper Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De combinatie van geweldige uitzichten en de optie om de Sulphur Skyline Trail af te sluiten in een heetwaterbron was genoeg om ons over de streep te trekken.

Alberta’s Jasper National Park is een van de beste wandelbestemmingen van Noord-Amerika. Het stikt hier van de hikes door dichte bossen, langs hoge bergtoppen en via schitterende uitzichten. 

Neem bijvoorbeeld de hike door de Valley of the Five Lakes. Goed te doen voor de gemiddelde wandelaar en mede daardoor een van onze persoonlijke favorieten.

🇨🇦 Lees ook Bizar: dit meer in Jasper National Park loopt ieder najaar leeg

Sulphur Skyline Trail
BluePeak Travel Photography via Jasper Tourism

Dit is de Sulphur Skyline Trail

Ben je een iets meer getrainde wandelaar? Dan is de Sulphur Skyline Trail misschien meer iets voor jou. Ook dit is geen hele lastige wandeling, maar hij is wel nét iets uitdagender dan de Valley of the Five Lakes.

De Sulphur Skyline Trail is een 8,8 kilometer lange round-trip waarbij je ongeveer 700 meter de hoogte in gaat. Je doet er zo’n drie uur over, maar dat is zonder stops om foto’s te maken. En geloof ons: die mogelijkheden zijn er onderweg genoeg.

De wandeling wordt overigens wel iets uitdagender doordat ‘ie geleidelijk omhoog loopt. Dat is geen hele steile helling, maar het geeft je wel relatief weinig tijd om tussentijds bij te komen. Een goede basisconditie is dus een vereiste.

Sulphur Skyline Trail
Parks Canada via Jasper Tourism

Dit zie je tijdens Sulphur Skyline Trail

Deze route is een van de populairste wandelingen door Jasper National Park en dat is goed te begrijpen. De uitzichten zijn hier werkelijk fenomenaal.

De meeste stukken gaan door dichte bossen, maar naarmate je het hoogste punt nadert, krijg je steeds meer met vergezichten te maken. Het hoogste punt is daarvan het – tja – hoogtepunt. Dit is de Sulphur Skyline zelf: wat ons betreft een van de meest fotogenieke plekjes in heel Jasper National Park.

Sulphur Skyline Trail

Zo loop je deze wandeling

‘En hoe zit het dan met die heetwaterbronnen?’

Dat zijn de Miette Hot Springs. Er is geen ontkomen aan wanneer je begint aan de Sulphur Skyline Trail. De wandeling start én eindigt namelijk bij deze natuurlijke spa. Wat ons betreft ideaal!

Het adres, en dus het startpunt van de wandeling, is het einde van de Miette Road in Jasper, Alberta. Je kunt je auto of camper hier parkeren.

Tip van ons: start de Sulphur Skyline Trail vroeg in de ochtend om mensenmassa’s te vermijden.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tourism Jasper.