Afrika Only Amerika Only

Deze treinreis van Halifax naar Moncton biedt je de beste uitzichten over de Atlantische Oceaan

VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De route van VIA Rail van Halifax naar Moncton, verbindt de provincies Nova Scotia en New Brunswick met elkaar. Hij wordt gezien als een van de tofste treinreizen in het oosten van Canada.

Treinreis van Halifax naar Moncton

Dit is de route van Halifax naar Moncton

De trein tussen Halifax en Moncton vertrekt een aantal keer per week. Dat doet ‘ie iets na het middaguur en vanaf het treinstation van Halifax.

Iedere trein stopt onderweg maximaal vier keer: in Truro, Springhill Junction (op verzoek), Amherst en Sackville. Het eindpunt is het station van Moncton.

De trein doet hier ongeveer 4 uur en 17 minuten over.

🇨🇦 Lees ook Aanrader in Canada: een treinreis van Montreal naar Senneterre

Treinreis van Halifax naar Moncton
Claude Robidoux via VIA Rail

Dit zie je onderweg

Halifax is een onderschatte bestemming in het oosten van The Great White North. Bezoek de vele distilleerderijen en brouwerijen in het stadscentrum, ontdek de historie van de haven in The Maritime Museum of the Atlantic en bekijk het monument voor de slachtoffers van de Halifax-explosie in Fort Needham Park.

Stap daarna aan boord van een trein van VIA Rail voor een schitterende rit langs de kusten van Nova Scotia en New Brunswick. Toffe vergezichten over de oceaan en knusse kustdorpjes wisselen elkaar in rap tempo af.

Trek ook zeker tijd uit om Truro te verkennen: een historische stad en een ideale plek om de grote getijdenverschillen in de Bay of Fundy te zien.

Het is ook een aanrader om uit te stappen (en bijvoorbeeld een dag later weer verder te reizen) in Amherst. Deze sfeervolle stad ligt precies op de grens van New Brunswick en Nova Scotia en staat bekend om zijn vele Victoriaanse huizen.

Treinreis van Halifax naar Moncton
VIA Rail

Zo regel je het

Kaartje nodig voor een rit tussen Halifax en Moncton? Check deze website van VIA Rail voor alle mogelijkheden en prijzen.

Je kunt kiezen voor een rit in de Economy Class of in de Sleeper Plus Class. We raden in dit geval dat eerste aan, omdat de rit niet zo lang duurt. Een slaapcabine is daardoor niet nodig.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.