Amerika Only

Dit is een van de leukste wijken van Toronto: het Distillery District

Distillery District Toronto
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een oud fabrieksterrein omdopen tot een van de meest sfeervolle en kunstzinnige delen van de stad: het is een groep innovatieve ontwikkelaars uit Toronto gelukt. Het Distillery District in Toronto is het indrukwekkende resultaat.

Maak kennis met The Distillery Historic District. Een verzameling unieke winkels, bijzondere restaurants en toffe expositieruimtes die sinds 2003 er-rug populair zijn onder zowel locals als toeristen.

En dat is best bijzonder, want zo’n twintig jaar geleden was dit nog een grauw industrieterrein…

🇨🇦 Lees ook Vanaf déze plek heb je het beste uitzicht op de skyline van Toronto

Distillery District Toronto

Wat is er te zien en te doen in het Distillery District in Toronto?

Het meest opvallende aan het Distillery District? De winkels. Dit zijn namelijk geen landelijke ketens of iets dergelijks, maar karakteristieke, one-of-a-kind shops waar ze spullen verkopen die je niet zo snel elders ziet.

Ter illustratie: bij Blackbird Vintage Finds kun je terecht voor toffe tweedehands artikelen – een vintage moose voor aan je wand, om maar wat te noemen. Bergo Designs helpt je aan unieke horloges en sieraden, maar heeft – ietwat opmerkelijk – ook een groot aanbod voor kids. En Floorplay Socks is een bokkenspecialist. We bedoelen maar…

Krijg je lekkere trek van al dat shoppen? Geen zorgen. Het Distillery District is ook een populaire plek voor ontbijt, lunch, diner én tussendoortjes. Koffie haal je bijvoorbeeld bij Arena Coffee en Arvo Coffee; de Brick Street Bakery is je adres voor hartige en zoete pastries.

Omdat het Distillery District ooit een – goh – distilleerderij was, zijn alcoholische versnaperingen ook nooit heel ver weg. Suggesties: El Catrin Destileria, Spirit of York Distillery en Spirithouse Toronto.

En dan is dat alles ook nog eens overgoten met een kunstzinnig sausje. Het stikt in het Distillery District van de galerijen, exposities en theaters.

Kortom: een aanrader.

Distillery District Toronto

Waar komt dit vandaan?

De realisatie van het Distillery District kwam op gang toen een groep visionaire ontwikkelaars wel heil zag in de transformatie van een reeks Victoriaanse, industriële panden. De sfeer die ze wilden neerzetten, moest een combinatie worden tussen die van een Europees winkelcentrum en een willekeurige straat in het kunstzinnige SoHo in New York.

Als gevolg daarvan werden de 47 panden die ooit de Gooderham and Worts Distillery vormden veranderd in wat nu bekendstaat als het Distillery District: een van Canada’s allerleukste bestemmingen.

Distillery District Toronto

Waar vind ik het Distillery District in Toronto?

Bezoeken? Dat snappen we. Je vindt het Distillery District in het centrum van Toronto in het oude deel van de stad. Adres: 9 Trinity Street in Toronto.