Amerika Only

Reizen door de Rockies: dit zie je tijdens de fenomenale treinreis van Vancouver naar Edmonton

VIA Rail

De treinen van VIA Rail reizen meerdere keren per week van Vancouver naar Edmonton. De rit combineert twee supersteden, gaat dwars door de gaafste bestemmingen in de Rocky Mountains van Canada en geeft je de kans het mooiste natuurgebied van het land te bezoeken: Jasper National Park.

Treinreis door de Rocky Mountains van Canada

Dit is de route door de Rocky Mountains van Canada

De trein van VIA Rail vertrekt in de middag vanuit Vancouver richting Edmonton.

Hij stopt onderweg twee keer: een keer in Kamloops en een keer in Jasper, de toegangspoort tot het gelijknamige Jasper National Park. Je hebt bij beide bestemmingen de keuze tussen blijven zitten óf uitstappen om je reis op een ander moment voort te zetten.

Kies je ervoor om de route ononderbroken voort te zetten? Dan duurt de totale rit 1 dag, 2 uur en 50 minuten.

🇨🇦 Lees ook: Zo maak je de allermooiste, winterse treinrit door een besneeuwd Canada

Treinreis door de Rocky Mountains van Canada

Dit zie je onderweg

Vancouver is dé metropolis in het Canadese westen en een van onze favoriete steden.

Dat komt vooral vanwege de schitterende ligging tussen de bergen en de Pacifische Oceaan. Er is bovendien meer dan genoeg te zien. Bezoek bijvoorbeeld het regenwoud van Stanley Park of wandel over de Capilano Suspension Bridge: een schommelende brug boven een ravijn.

De eerste stop onderweg is Kamloops: een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers. Stap hier zeker uit wanneer je naar Canada komt om voor hiken, biken, skiën of – echt waar – wijnproeverijen. Een veelzijdige bestemming, dat Kamloops.

De tweede stop is onze persoonlijke favoriet. Het gezellige Jasper is tenslotte de toegangspoort tot Jasper National Park. De hoge bergen, kraakheldere meren en fenomenale gletsjers maken Jasper National Park een van de mooiste bestemmingen in heel Noord-Amerika.

Trek ook voldoende tijd uit voor het eindpunt. Edmonton is een sfeervolle stad vol interessante bestemmingen, waaronder de West Edmonton Mall. Dit is met onder meer achthonderd (!) winkels de grootste mall van Amerika en een garantie voor een goedgevulde koffer.

Treinreis door de Rocky Mountains van Canada
VIA Rail

Zo regel je deze treinreis door de Rocky Mountains van Canada

Kaartjes kopen of tijden bekijken? Dat regel je allemaal zelf via de website van VIA Rail.

Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten tickets, maar wij raden een kaartje voor de Sleeper Plus Class aan. Je slaapt dan in een slaapcabine of een suite en krijgt de mogelijkheid om een douche te gebruiken. 

Meer info hierover vind je hier.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.