Afrika Only Amerika Only

Het noorderlicht zien vanuit een warmwaterbron? Het kan in Whitehorse, Yukon!

Eclipse Nordic Hot Springs
Government of Yukon/Andrew Strain via Travel Yukon (links) en Robert Postma via Travel Yukon (rechts)
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit móet toch een van de uniekste to-do’s zijn in heel Canada: vanuit het warme water naar het noorderlicht kijken terwijl het buiten -20ºC (!) is. Maak kennis met de Eclipse Nordic Hot Springs!

Eclipse Nordic Hot Springs
Government of Yukon/Andrew Strain via Travel Yukon

Wat is de Eclipse Nordic Hot Springs?

Nee – warmwaterbronnen hebben ze in het Canadese Yukon niet heel veel…

Sterker nog: ze hebben er maar één.

Die eer gaat naar de Eclipse Nordic Hot Springs in het stadje Whitehorse. Het is de enige thermale bron in het territorium Yukon: een wellness-centrum waar je vanuit het warme water de aurora borealis kunt bekijken.

🇨🇦 Lees ook Waarom is Yukon geen provincie, maar een territorium?

Eclipse Nordic Hot Springs
Robert Postma via Travel Yukon

Wat kan ik hier doen?

First of all: de bestemming is een allesomvattende spa. Ze hebben lounges, stoomcabines, modderpoelen, sauna’s… Alles om je verblijf zo relaxed mogelijk te maken.

Het zijn echter de zogenoemde pools waarvoor de meeste mensen komen. Ze hebben er hier meerdere, waaronder de Eclipse Pool, de Onsen Pool en de Aurora Pool.

De Aurora Pool is onze favoriet, omdat je hiervandaan een schitterend panoramisch uitzicht over de omgeving hebt. Dat maakt het, zoals de naam al doet vermoeden, ook het beste bad om het noorderlicht te zien.

Eclipse Nordic Hot Springs
Government of Yukon/Andrew Strain via Travel Yukon

Waar vind ik de Eclipse Nordic Hot Springs?

Plannen om naar Yukon te gaan? Dan mag je dit eigenlijk niet overslaan. Het adres van het wellness-centrum is KM 10/Mile 6, Takhini Hot Springs Road in Whitehorse, Yukon.

Reis- en openingstijden

Wil je een grote kans maken op het spotten van het noorderlicht? Reis dan tussen half augustus en half april naar Yukon.

De bronnen zijn elke dag geopend, ongeacht de weersomstandigheden. Dat is best bijzonder ,gezien het hier in theorie -50ºC kan worden.

Het centrum is in de zomer van 08:00 tot 23:00 en vanaf september van 10:00 tot 22:00 geopend. Check altijd de officiële website voor actuele openingstijden.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel Yukon.