Amerika Only

Een bijzondere treinreis: van Toronto naar Winnipeg

VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Toronto en Winnipeg zijn twee uitersten. De een is een wereldberoemde, uiterst bruisende metropool. Het ander is een cultureel onderlegde stad vol musea en interessante gebouwen. Je ziet ze allebei tijdens een treinreis van Toronto naar Winnipeg door aan boord te stappen van een trein van VIA Rail: een rit die ook nog eens dwars door adembenemend mooie landschappen gaat.

Dit is de route

De trein van VIA Rail vertrekt ’s ochtends vanaf Union Station in Toronto. Hij komt dan ruim een dag later aan op het station van Winnipeg dat, geheel toevallig, ook Union Station heet.

Die rit duurt in totaal 1 dag, 10 uur en 35 minuten. 

🇨🇦 Lees ook Aanrader: een treinreis van Toronto naar Edmonton

VIA Rail

Dit zie je onderweg tijdens de treinreis van Toronto naar Winnipeg

Trek allereerst voldoende tijd uit om Toronto te verkennen. Deze absolute wereldstad barst van de interessante bezienswaardigheden. De CN Tower ken je, maar bezoek bijvoorbeeld ook de food hall van de St. Lawrence Market en de Toronto Islands. Vanaf laatstgenoemde heb je een fenomenaal uitzicht over Toronto’s fameuze skyline.

Vanuit Toronto rijdt de trein door de schitterende regio Sudbury. Je ziet hier allerlei unieke landschappen vol met dichte, weelderige bossen en felblauwe meren.

Let ook goed op wanneer je door het noordwesten van de provincie Ontario reist. Je ziet bij de Sioux Lookout exact hoe wild de natuur van Canada eruit ziet.

Na een rit over de prairies van Manitoba arriveer je in Winnipeg. Vergaap je aan de cultuur van deze stad in een van de vele musea, maar blijf – hoe vreemd dat misschien ook klinkt – ook even hangen op Union Station zelf. Dit bijzondere pand stamt namelijk uit 1911 en werd ontworpen door dezelfde architecten die ook New Yorks Grand Central Terminal bedachten. Erg indrukwekkend om te zien.

Treinreis van Toronto naar Winnipeg
VIA Rail

Zo regel je het

Kaartjes kopen en tijden bekijken kan via de website van VIA Rail.

Je kunt kiezen uit de Economy Class en de Sleeper Plus Class. Wij adviseren je, omdat het hier om een behoorlijk lange rit gaat, om voor dat laatste te gaan. Je kunt dan kiezen uit een slaapcabine voor één, twee of drie personen, maar ook voor een suite.

Een kaartje voor de Sleeper Plus Class is inclusief maaltijden en het gebruik van een douche. Meer info vind je hier.

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.