Afrika Only Amerika Only

Een van de mooiste wandelingen door Jasper National Park: de hike door de Valley of the Five Lakes

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze toffe wandelroute door Valley of the Five Lakes komt, niet heel verrassend, langs vijf schitterende meren. Hij is met zijn lengte van 4,5 kilometer voor de meeste reizigers prima te lopen.

Valley of the Five Lakes

Dit is de hike door de Valley of the Five Lakes

Aan geweldige wandelingen heeft het eveneens geweldige Jasper National Park in de Canadese provincie Alberta zeker geen gebrek.

We hebben echter wel een aantal persoonlijke favorieten. Daar hoort de hike door de Valley of the Five Lakes zéker bij.

Deze hike is een wandeling van zo’n 4,5 kilometer die ongeveer twee uur in beslag neemt. Hij gaat slechts een meter of 70 meter de hoogte in en komt langs vijf meren die er, wonderbaarlijk genoeg, allemaal anders uitzien.

Tel daar een schitterende backdrop met woeste bergpieken bij op en je hebt een wandeling die je eigenlijk ooit moet hebben gedaan.

🇨🇦 Lees ook Jasper National Park op een unieke manier zien? Ga naar de Columbia Icefield Skywalk!

Valley of the Five Lakes

Dit zie je tijdens de hike door de Valley of the Five Lakes

De belangrijkste – bij het gebrek aan een beter woord – bezienswaardigheden? Dat zijn natuurlijk de vijf meren. Ze hebben geen echte namen, maar staan in en om Jasper National Park simpelweg bekend als First Lake, Second Lake, Third Lake, Fourth Lake en Fifth Lake.

Hoewel ze er allemaal fraai bijstaan, hebben we ook hierin een aantal persoonlijke favorieten: Fourth en Fifth Lake. En dat zeggen niet alleen wij. Deze twee meren worden over het algemeen gezien als de twee mooiste tijdens de route.

Je kunt tijdens de wandeling ook wildlife tegenkomen. Beren, bijvoorbeeld. De beesten zijn met name in juli en augustus actief, omdat er dan bessen groeien die ze lekker vinden.

Needless to say: pas op met beren en neem altijd beerspray mee wanneer je aan zo’n wandeling begint.

Valley of the Five Lakes

Zo doe je deze wandeling

We raden het aan om te starten bij het Jasper Park Information Center aan 500 Connaught Drive in Jasper, Alberta. Je kunt hier een kaart ophalen en meer info over de route inwinnen.

De hike door de Valley of the Five Lakes zelf start op een parkeerplaats langs de Icefields Parkway.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tourism Jasper.