Amerika Only

Een helikoptervlucht over de Canadese Rocky Mountains: zó regel je het!

Helikoptervlucht Rocky Mountains Canada
Foto: Travel Alberta/Colin Way
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je de Rockies op een hele bijzondere manier zien? Ga mee met een sightseeing tour per helikoptervlucht over de Rocky Mountains van Canada. Dat kan vanaf twee locaties in Kananaskis – in de buurt van de stad Calgary.

Van bovenaf ziet alles er beter uit. Daar weten ze in Calgary alles van, anders was het uitkijkpunt bovenin de Calgary Tower niet zo populair geweest.

Maar het kan ook allemaal van nét iets hoger. Vanuit een heli, bijvoorbeeld. Met Alpine Helicopters, bijvoorbeeld.

Helikoptervlucht Rocky Mountains Canada
Foto: Travel Alberta/Anthony Redpath

Wat is Alpine Helicopters?

Alpine Helicopters neemt reizigers mee met spectaculaire vluchten boven de Rocky Mountains. Ze bieden daarbij negen verschillende tours, waarbij je wisselende dingen ziet.

Voorbeelden van sights: de drie pieken van The Three Sisters, de top van Mount Assiniboine en de bergkam Continental Divide.

Hun diensten variëren daarbij enigszins per seizoen. Waar het bedrijf in de zomer veelal vliegt boven de mooiste plekken van Banff National Park, zetten ze in de winters ook skiërs en snowboarders af op de meest besneeuwde pieken van dit deel van Canada.

Helikoptervlucht Rocky Mountains Canada
Foto: Rafal Andronowski @thealpinestart via Travel Alberta

Wat zie ik tijdens een helikoptervlucht over de Rocky Mountains van Canada?

Wat je onderweg spot, hangt een béétje af van welke tour je neemt.

Kies je bijvoorbeeld voor de Three Sisters Peak Tour? Dan vlieg je onder meer boven Spray Valley Provincial Park en zie je de meren van Spray Lakes, de kronkelende Bow River en uiteráárd The Three Sisters zelf.

De Spirit Water Tour daarentegen neemt je verder mee de Rocky Mountains in. Je vliegt boven verschillende plekken die voor Natives van belang zijn, zoals Lake Minnewanka: het grootste meer van het Banff National Park.

Helikoptervlucht Rocky Mountains Canada
Foto: Rafal Andronowski @thealpinestart via Travel Alberta

Waar boek ik een helikoptervlucht over de Rocky Mountains van Canada?

Interesse in een vlucht per heli? Check dan de officiële website van Alpine Helicopters voor meer informatie. Je vindt hier ook de exacte prijzen per tour.

De vluchten van Alpine Helicopters verrekken vanaf twee verschillende plekken: vanaf Canmore en vanaf Stoney Nakoda. Beiden liggen in Kananaskis – en dat ligt weer op ongeveer een uurtje rijden vanuit de stad Calgary.