Amerika Only

De mooiste herfstkleuren van Canada zien? Pak een trein van Sudbury naar White River!

Herfst in Canada
Foto: VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zeg Ontario en je denkt waarschijnlijk al gauw aan stedelijke gebieden à la Toronto. Maar wist je dat deze Canadese provincie ook behóórlijk wat natuur huisvest? De grote bossen aan dito meren zien er met name tijdens de herfst in Canada fa-bu-leus uit.

Het deel van Ontario dat aan Lake Superior grenst is bij uitstek dé regio om de Canadese herfst te ontdekken.

De dichte bossen zijn normaal gesproken al de moeite waard; tijdens het najaar veranderen ze naar een geelrode zee die zijn weerga niet kent en die je absoluut ooit gezien moet hebben.

Hoe je dat doet? Per trein. De spoorwegbeheerder VIA Rail biedt verschillende routes die je deze Fall Foliage in optima forma laten zien, maar wij hebben één favoriet.

🇨🇦 Lees ook Met de trein door de Canadese Rocky Mountains: zó regel je het

Herfst in Canada
Foto: VIA Rail

Hoe ziet de route door de herfst in Canada eruit?

We doelen daarmee op de rit van Sudbury naar White River. Het begin- en eindpunt liggen 480 kilometer bij elkaar vandaan. De trein van VIA Rail doet daar iets meer dan acht prachtige uren over.

Herfst in Canada
Foto: VIA Rail

Wat zie ik onderweg?

Van achter de forse ramen van de coupes zie je het verreweg meest scenic deel van Ontario. Dat begint allemaal al meteen wanneer je Sudbury verlaat en belandt in een uniek natuurgebied vol kraters en zwarte rotsen.

Onderweg geniet je van de vergezichten over dichte, in de herfst felgekleurde bossen, zanderige stranden en grote meren, waaronder Lake Superior.

Het eindpunt White River mag er ook zijn: een legendarisch treinstadje in een omgeving die ooit de inspiratie vormde voor het schrijven van Winnie the Pooh.

Herfst in Canada
Foto: VIA Rail

Hoe regel ik zo’n reis door de herfst in Canada?

De trein van Sudbury naar White River vertrekt dagelijks om 09:00 en komt dan pak ‘m beet acht uur later aan in White River.

De enige klasse waaruit je kunt kiezen, is Economy. Deze route is blijkbaar niet lang genoeg om ook slaapplaatsen en -cabines aan te bieden. Neemt niet weg dat je ruim zit, van hoge ramen profiteert en onderweg uitstekend kunt eten.

Check de website van VIA Rail om de kosten en andere praktische info te ontdekken!