Amerika Only

Iconisch: de Hopewell Rocks in New Brunswick

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De bijzondere Hopewell Rocks in New Brunswick zijn alleen te bezoeken wanneer het eb is. Je vindt ze in de Bay of Fundy: een van de tofste regio’s aan de Canadese oostkust.

De Bay of Fundy is een van de meest unieke bestemmingen in heel Noord-Amerika. 

Dat komt weliswaar doordat het simpelweg een mooie omgeving is, maar vooral doordat het verschil tussen eb en vloed hier wel heel extreem is: tussen de 12 en de 15 meter.

Dit zie je terug op diverse bestemmingen. In het Burntcoat State Park bijvoorbeeld, waar deze verschillen het allerhoogst zijn.

Hopewell Rocks New Brunswick

Dit zijn de Hopewell Rocks in New Brunswick

Ook bij de Hopewell Rocks moet je er snel bij zijn, wil je er iets van meekrijgen.

Dit rotsachtige duo, dat afzonderlijk de namen Diamond Rock en Elephant Rock draagt, staat in feite geheel onder water, maar je kunt er twee keer per dag naartoe lopen: wanneer de vloed wegtrekt en de rotsen zichtbaar worden voor het grote publiek.

Overigens worden de rotsen ook wel Flowerpot Rocks genoemd wegens hun gelijkenissen met een bloempot. Wij zien het er zelf niet zo in, maar goed. Misschien heb jij meer fantasie.

Hopewell Rocks New Brunswick

Dit zie je bij de Hopewell Rocks in New Brunswick

De Hopewell Rocks zien is dus een kwestie van de getijden goed in de gaten houden. Dat kan via een website als Tidetime.org.

Kom je op tijd – wanneer het eb is? Dan kun je over het rotsachtige strand naar de stenen lopen. Je wandelt dan dus praktisch over de bodem van de zee.

Arriveer je tijdens vloed bij de Hopewell Rocks? Niet getreurd. Je kunt de toppen van de rotsen dan zien vanaf een boardwalk.

Als je avontuurlijk bent aangelegd, is het ook een optie om aan boord te stappen van een kano of kajak. Lekker Canadees, zeg maar. Je moet dan wel een boot in je binnenzak hebben.

🇨🇦 Lees ook Zó haal je het beste uit de fenomenale meren in Jasper National Park

Hopewell Rocks New Brunswick

Zo kom je er

De Hopewell Rocks zijn te bereiken vanuit de stad St. John en, als alternatief, vanuit Halifax. 

We adviseren je de rotsen te combineren met andere bestemmingen in de omgeving, waaronder het eerder genoemde Burntcoat State Park en Fundy National Park.