Amerika Only

Slapen in een echte Canadese cabin? Zó regel je het!

Foto: Tourism Jasper
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Overnachten in een cabin in the woods is typisch Canadees en uitermate cosy. Het kan in een van de cabins in Jasper National Park. Wij weten precies waar je moet zijn.

Jasper National Park cabins
Foto: Tourism Jasper

1. Bear Hill Lodge

Met een naam als Bear Hill Lodge weet je in ieder geval zeker dat je in de Canadese Rocky Mountains bent beland… Afhankelijk van je wensen en de grootte van je reisgenootschap kun je kiezen voor een chalet, een studio of een houten hut. Je krijgt er ook een home baked breakfast bij en in de zomer doet de Bear Hill Lodge aan fietsverhuur.

De cabins van deze accommodatie staan in een rustig hoekje van de plaats Jasper. Dat is niet helemaal in de wildernis, maar de Lodge is daardoor wel eenvoudig bereikbaar.

Adres: 100 Bonhomme Street in Jasper, Alberta

Jasper National Park cabins
Foto: Tourism Jasper

2. Patricia Lake Bungalows – cabins in Jasper National Park

Patricia Lake Bungalows is een resort dat door een familie wordt beheerd. Ze bieden gasten schitterende bungalows met een tof uitzicht op het heldere Patricia Lake. De meeste verblijven hebben onder meer en eigen keukentje, een haard en een televisie.

Oh – én een hot tub voor de deur. Ook niet onbelangrijk.

Adres: 1 Pyramid Lake Road in Jasper, Alberta

Jasper National Park cabins
Foto: Tourism Jasper

3. Miette Mountain Cabins

Ben je van plan om de heetwaterbron Miette Hot Springs in Jasper National Park te bezoeken? Kies dan voor deze cabines als accommodatie, want ze liggen er vlakbij. Kun je na je zwemsessie in de Hot Springs meteen barbecuen op je eigen pit.

De cabins liggen overigens ook vlakbij de mijn Pocahontas. Een interessante bestemming voor wie meer te weten wilt komen over de historie van Jasper National Park.

Adres: Highway 16 East in Jasper, Alberta

🇨🇦 Lees ook De Miette Hot Springs is misschien wel de mooiste warmwaterbron van Canada

Foto: Tourism Jasper

4. Pyramid Lake Resort – cabins in Jasper National Park

Het Pyramid Lake Resort is het enige resort in Jasper National Park met directe toegang tot het pittoreske Pyramid Lake.

Toegegeven – het zijn niet echt cabins.

Je slaapt hier meer in een soort chalet: eentje die ook niet had misstaan in de Alpen. Het resort telt 62 gastkamers met uitstekende views op het meer.

Adres: Pyramid Lake Road in Jasper, Alberta

Jasper National Park cabins
Foto: Tourism Jasper

5. Tekarra Lodge

De Tekarra Lodge is niet alleen thuis voor sfeervolle cabins, maar huisvest ook een gezellig restaurant. Zowel de slaapplekken als de eetgelegenheid hebben unieke designs en een uitstekend uitzicht over de Athabasca River.

Adres: Highway 93A South in Jasper, Alberta