Afrika Only Amerika Only

Jasper National Park op de meest Hollandse manier verkennen? Huur een fiets!

Tourism Jasper
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Huur een fiets in Alberta’s Jasper National Park bij The Boathouse. Dit is ook een ideale plaats om te beginnen aan een van de onderstaande routes.

Tourism Jasper

Zo huur je een fiets in Jasper National Park

The Boathouse maakt deel uit van de Fairmont Jasper Park Lodge. Dit is een resort aan Lac Beauvert dat mountainbikes verhuurt aan volwassenen en kinderen. Adres: 1 Old Lodge Road in Jasper, Alberta.

De kosten hiervoor liggen tussen de $39 en de $59, afhankelijk van hoe lang je de fiets nodig hebt.

Ons advies? Huur een fiets voor een hele dag, zodat je niet vastzit aan tijden waarop je de mountainbike weer moet inleveren.

🇨🇦 Lees ook 5 toffe shops in het centrum van Jasper

Parks Canada via Tourism Jasper

Dit vinden wij de mooiste fietsroutes in Jasper National Park

Jasper National Park is een geweldig park vol natuurlijke hoogtepunten. Dat is op de fiets niet anders, hoewel we wel een aantal persoonlijke favorieten hebben als het op specifieke routes aankomt. Komen ze!

Edith Cavell Road

De Edith Cavell Road is een route van ongeveer 14 kilometer. Hij gaat naar een parkeerplaats waarvandaan Mount Edith Cavell goed is te zien. 

Tip van ons: start deze trip vanuit het stadje Jasper. Het is dan heen en weer bijna precies 50 kilometer trappen.

Vergeet daarbij niet dat de Edith Cavell Road jaarlijks pas op 15 juni opent.

Icefields Parkway 

De Icefields Parkway is een van Canada’s populairste autoroutes, maar fietsen is hier ook gewoon toegestaan. Geniet al fietsend van de mooiste uitzichten op de Canadese Rockies!

Miette Hot Springs Road

De Miette Hot Springs Road is een van de rustigste geasfalteerde wegen van Jasper National Park. Ondanks dat ‘ie toch écht leidt naar een van de gaafste heetwaterbronnen van heel Canada.

De route zelf is 34 kilometer lang, maar je kunt natuurlijk altijd halverwege omkeren als je het – om welke reden dan ook – eventjes hebt gehad met je Canadese fietsavontuur.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tourism Jasper.