Amerika Only

5 toffe shops in het centrum van Jasper

Foto: Tourism Jasper
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zoek je een cadeautje voor het thuisfront – of ben je iets vergeten dat je eigenlijk had moeten inpakken voor je trip naar Jasper National Park? No worries: de winkels in Downtown Jasper helpen je uit de brand. We hebben vijf leuke zaken voor shopping in Jasper voor je uitgekozen.

Jasper shopping
Foto: Tourism Jasper

1. Wild Mountain

Wild Mountain wordt door locals ook wel The North Face Store genoemd. Dit omdat de zaak al ruim twintig jaar alles verkoopt wat nodig is voor outdoor-avonturen, waaronder jassen, schoenen en andere benodigdheden van merken als Smartwool, Faal Raven en dus The North Face.

Handig wanneer je zelf iets bent vergeten in te pakken.

Adres: 610 Patricia Street in Jasper, Alberta

Jasper shopping
Foto: Tourism Jasper

2. Totem Ski Shop – shopping in Jasper

Totem Ski Shop is eveneens gespecialiseerd in benodigdheden voor avonturen, maar dan wel specifiek voor avonturen op het gebied van wintersport.

De zaak is een ideaal startpunt voor iedereen met plannen om Jaspers omringende bergen te verkennen – ’s zomers én in de winter.

Adres: 408 Connaught Drive in Jasper, Alberta

3. Bearfoot In The Park

Wij hebben altijd een beetje een zwak voor giftshops. Wat dat betreft, is Bearfoot In The Park een van de betere in zijn soort.

Ze hebben onder meer een aardige kerstcollectie. Leuk voor wie, om welke reden dan ook, een eland in de Nordmann wilt hangen.

Adres: 606 Connaught Drive in Jasper, Alberta

Jasper shopping
Foto: Tourism Jasper

4. Lolë Jasper – shopping in Jasper

Lolë Jasper is, net als Wild Mountain en de Totem Ski Shop, gespecialiseerd in outdoor-kleding.

Het verschil? Ze focussen zich op met name dames die er tijdens het skiën of hiken ook nog een béétje goed uit willen zien. Ook niet onbelangrijk.

Adres: 616 Patricia Street in Jasper, Alberta

Jasper shopping
Foto: Tourism Jasper

5. Ransom

Ransom doet in zekere zin hetzelfde als Lolë Jasper en verkoopt zogenoemde fashion forward clothing, maar ook rugtassen, schoenen en zonnebrillen.

Verschil is echter dat ze ook een eigen merk hebben. Ze werken in het kader daarvan veel samen met lokale kunstenaars en artiesten.

Adres: 609 Patricia Street in Jasper, Alberta