Amerika Only

Jasper National Park zien vanaf 2.263 meter hoogte? Pak de Jasper SkyTram!

Jasper SkyTram
Foto: Jeff Bartlett via Tourism Jasper
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De toffe Jasper SkyTram brengt je (bijna) naar de top van de berg The Whistlers. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht op alle bergen in en om Jasper National Park.

Jasper National Park is een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Amerika. Zo. We’ve said it.

Wil je méér weten over de vele gletsjers, meren en rivieren die het park rijk is? Check dan de onderstaande link!

🇨🇦 Lees ook Dit is Jasper National Park: het grootste nationale park in de Canadese Rockies

Jasper SkyTram
Foto: Mike Gere Photography via Tourism Jasper

Wat is de Jasper SkyTram?

Hoe je alle mooie bestemmingen van Jasper National Park op een unieke wijze ziet? Met de Jasper SkyTram. Dat is een kabelbaan die je bijna bovenop The Whistlers afzet. Hiervandaan kun je, bij helder weer, maar liefst tachtig kilometer ver uitkijken over zes verschillende bergketens, de rivier Athabasca en nog veel meer.

De SkyTram is bovendien de hoogste en langste kabelbaan van Canada. Hij brengt je naar een uitkijkpunt op 2.263 meter boven zeeniveau in slechts zeven minuten en dertig seconden.

Best indrukwekkend, vonden we.

Jasper SkyTram
Foto: Travel Alberta/Roth and Ramberg via Tourism Jasper

Wat zie ik vanaf The Whistlers?

Het uitzicht vanuit de enigszins krappe SkyTram wordt, naarmate je The Whistlers nadert, beter en beter – met de views vanaf de terminus Summit Station als voorlopig hoogtepunt. Je ziet hiervandaan bijvoorbeeld Mount Robson: de grootste berg in de Canadese Rocky Mountains.

Van het Summit Station hoef je overigens niet al te veel verwachten, hoewel je er wel een restaurant en een winkeltje vindt.

Verder hiken

Het leuke is dat dit deel van The Whistlers niet het einde hoeft te zijn van je trip. Je bevindt je weliswaar op een behoorlijke hoogte, maar dit is niet het hoogste punt. Daarvoor heb je nog een kleine hike van zo’n 25 minuten nodig.

Een aanrader, want alleen dan bevind je jezelf écht op de top van de berg.

Jasper SkyTram
Foto: Mike Gere Photography via Tourism Jasper

Waar moet ik zijn voor de Jasper SkyTram?

Plannen om aan boord van de Jasper SkyTram te stappen? Ga dan naar het skiresort Marmot Basin aan de voet van The Whistlers. Dit ligt op zo’n vijftien minuten rijden vanuit het plaatsje Jasper.

Kaartjes kopen voor de gondola kan online. We raden aan dit tijdig te doen. Met name in de zomer vliegen de tickets voor de Jasper SkyTram de deur uit.