Amerika Only

Je houdt ervan of je haat het: Clifton Hill bij de Niagara Falls

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Clifton Hill is volgens sommigen het ultieme voorbeeld van een toeristenval: een soort Las Vegas in het klein, vol waxmusea en giftshops. En dat allemaal op loopafstand van de Niagara Falls.

Clifton Hill

Dit is Clifton Hill

We hoeven je vast niet uit te leggen hoe indrukwekkend de Niagara Falls zijn. De watervallen, die precies op de grens van Amerika en Canada liggen, zijn al jaren een van de gróótste, toeristische trekpleisters van het Noord-Amerikaanse continent. En terecht.

🇨🇦 Lees ook Toronto combineren met New York én de Niagara Falls? Stap in de trein!

Dat vond ook Ogden Creighton: een Britse legerofficier die in 1833 de grond kocht waarop nu Clifton Hill is gebouwd. Dankzij de nabijheid van de Niagara Falls voorzag hij de bouw van dé ultieme bestemming voor reizigers.

Zijn droom werd destijds geen werkelijkheid, maar jaren later ging zijn wens alsnog in vervulling. In de jaren twintig groeide interesse in de Niagara Falls en het duurde niet lang voordat Clifton Hill de eerste hotels en restaurants verwelkomde. De waxmusea en andere attracties kwamen er rond 1950.

Het huidige gebied is een aaneenschakeling van attracties en accommodaties die hier speciaal zijn gebouwd voor toeristen. Sommigen vinden dat zonde, anderen stellen dat dit altijd al de bedoeling was.

Clifton Hill

Dit doe je in Clifton Hill

Een van de meest opvallende bouwwerken in deze toeristische trekpleister is het filiaal van Ripley’s Believe It or Not! Dit ligt aan de overkant van nog zo’n toeristentrekker: The House of Frankenstein. Daarbij hoort ook het enorme Frankenstein-hoofd dat zich boven de plaatselijke Burger King bevindt.

Zelf zijn we stiekem toch wel een beetje gecharmeerd van de Niagara Speedway: een kartbaan die zichzelf profileert als een soort real-life versie van Mario Kart.

En je kunt niet echt kwaad worden op de Niagara SkyWheel: een reuzenrad met uitzicht op de wereldberoemde watervallen.

Clifton Hill

Zo kom je er

De meeste attracties van Clifton Hill bevinden zich aan de gelijknamige straat Clifton Hill en Victoria Avenue. Het dorpje zelf ligt in Ontario.