Afrika Only Amerika Only

Kerst vieren in Canada? Sun Peaks is dé plaats om dat te doen!

Kerst in Canada
Foto: Reuben Krabbe via Sun Peaks Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een trip naar Sun Peaks in British Columbia is sowieso een op-en-top Canadese ervaring, maar rond de feestdagen wordt het ski-walhalla nóg sfeervoller. Ideaal tijdens Kerst in Canada!

Sun Peaks. Bij zo’n naam denk je misschien eerder aan een kustplaats in Florida, maar het tegendeel is waar. Het gaat hier namelijk om een Canadese skistadje: een van de beste in zijn soort.

De typische wintersportbestemming is een ideale uitvalsbasis voor de vele pistes in de buurt. Sun Peaks is bovendien een compacte en gezellige aaneenschakeling van toffe winkels en sfeervolle restaurants. En dat allemaal op loopafstand van elkaar.

Oh – en die naam? Die verwijst naar het feit dat de zon hier zoveel schijnt: tweeduizend (!) uur per jaar. Ondanks de vele sneeuw, ja.

Kerst in Canada
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Waarom is dit zo’n typische bestemming voor Kerst in Canada?

Sun Peaks is speciaal – moge dat duidelijk zijn. Maar rond Kerstmis wordt het allemaal nog nét iets specialer. En dat heeft meerdere redenen.

1. Santa Claus is vaak van de partij…

…en hij doet iets waarmee je de beste man niet zo snel associeert: skiën. De Kerstman is rond de feestdagen meermaals te spotten op de pistes rondom Sun Peaks Resort.

Check de website van het resort te weten wannéér Santa op de ski’s staat.

2. De kerstdecoraties zijn er top notch

Sun Peaks Village steekt veel tijd in de decoraties rond de feestdagen – en dat is te zien. Bekijk vooral de versierde kerstbomen op de hellingen van Mount Morissey.

3. Een witte Kerst in Canada is nagenoeg gegarandeerd

Sterker nog: Sun Peaks raakt in december nogal eens ingesneeuwd, waardoor je op de wegen rondom het resort opeens tochten met paardensleeën voorbij ziet komen.

4. De vuurwerkshow op Oudejaarsdag is ongeëvenaard

Sun Peaks staat bekend om haar New Year’s Eve Fireworks. Klein verschil met wat we in Nederland gewend zijn: de voorstelling start hier om 21:00. Dit geeft de Canadezen en toeristen de mogelijkheid om de daadwerkelijke jaarwisseling samen met familie door te brengen.

Kerst in Canada
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Kerst in Canada vieren: hoe kom ik in Sun Peaks?

Het dorp Sun Peaks ligt in het hart van de provincie British Columbia. De dichtstbijzijnde écht grote stad is Vancouver, maar dat is ongeveer vier uur rijden.

Je kunt Sun Peaks daarom het beste benaderen vanaf Kamloops. Deze middelgrote plaats ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het skiresort en beschikt over een vliegveld. Hier landen en vertrekken vluchten van onder meer de luchtvaartmaatschappijen Air Canada en WestJet.