Amerika Only

De Lake Agnes Trail is een van de mooiste wandelroutes in Banff National Park

Lake Agnes Trail
Foto: Banff & Lake Louise Tourism/Paul Zizka via Travel Alberta
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De wandeling Lake Agnes Trail start bij het meer Lake Louise en eindigt zo’n 400 meter hoger bij een extreem knus theehuisje op een schitterende plek.

Hoe je Banff National Park ook bezoekt: het blijft een fabuleuze bestemming. Wij denken echter dat je het park al lopende toch nét iets beter ervaart dan wanneer je op één specifieke plek blijft hangen.

Als je het daarmee eens bent, maar tegelijkertijd géén gevorderde wandelaar bent, is de Lake Agnes Trail echt iets voor jou. Deze hike is niet superlang, maar wél lang genoeg om je langs plekken te loodsen waar de doorsnee toerist niet zomaar komt.

Zo ervaar je Banff National Park toch nét iets beter dan gebruikelijk.

🇨🇦 Lees ook Deze 5 bestemmingen mag je NIET missen in Banff National Park

Lake Agnes Trail
Foto: Banff & Lake Louise Tourism/Paul Zizka via Travel Alberta

Hoe ziet de Lake Agnes Trail eruit?

Je begint deze wandeling bij Lake Louise – aan de noordelijke kant van het meer. Het turquoise water en de schitterende ligging onder Mount Victoria laten je meteen zien waarom dit een van de populairdere bestemmingen van het park is.

Het is ook het deel van de Lake Agnes Trail waar je waarschijnlijk de meeste mensen tegenkomt. Omdat het hier zo mooi is, maar ook omdat hiervandaan meerdere wandelingen vertrekken.

Volg hiervandaan de borden richting de berg Big Beehive en je belandt vanzelf in een wat bosrijkere omgeving. Je ziet onderweg onder meer Mirror Lake en de Big Beehive zelf.

Zoek vanaf Mirror Lake naar borden richting Lake Agnes. Dit deel van de route vereist meer klimwerk, maar loopt opnieuw door een bos, hoewel je tussen de bomen door wél de torenhoge pieken van de omliggende bergen ziet.

Afhankelijk van hoe je precies loopt, kom je onderweg verschillende watervallen en uitkijkmogelijkheden tegen. Uiteindelijk kom je via de Lake Agnes Trail terecht bij het theehuis, waar de one-way-route voorlopig eindigt.

Het Lake Agnes Tea House stamt uit 1905 en is al decennialang een populaire stop onder hikers. Het houten huisje is open van 08:00 tot 17:00. Een ideale plek om bij te komen, want je moet tenslotte ook weer terug.

Lake Agnes Trail
Foto: Paul Zizka, Banff & Lake Louise Tourism via Travel Alberta

Hoe lang is de Lake Agnes Trail?

De wandeling is 3,5 kilometer lang en gaat ongeveer 400 meter de lucht in. Neem ongeveer twee uur de tijd om van Lake Louise bij het Lake Agnes Tea House te komen. Dit is inclusief tijd voor stops en het maken van foto’s. Doe hetzelfde voor de terugweg.

Lake Agnes Trail
Foto: Banff & Lake Louise Tourism/Paul Zizka via Travel Alberta

Is het moeilijk om deze wandeling te doen?

De Lake Agnes Trail is in principe voor de meeste parkbezoekers goed te doen, tenzij je slecht ter been bent.