Amerika Only

Lake Annette is een van de gezelligste meren van Jasper National Park

Jasper Tourism
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We zeggen gezellig omdat Lake Annette dé plek is waar de lokale bevolking van Jasper in de zomer naartoe trekt. Barbecuesessies, frisbees gooien en een verfrissende duik in het koude water zijn hier dan orde van de dag.

Qua populariteit moet Lake Annette het doorgaans afleggen tegen het bekendere Maligne Lake.

Dat is begrijpelijk, maar ergens ook een beetje zonde. Dit meer is in de zomer namelijk een van de absolute hoogtepunten van Jasper National Park…

🇨🇦 Lees ook Zó haal je het beste uit de fenomenale meren in Jasper National Park

Lake Annette
Parks Canada via Jasper Tourism

Dit is Lake Annette

Dat komt vooral omdat het meer erg toegankelijk is. Het relatief kleine waterlichaam ligt op slechts tien minuutjes rijden van het centrum van Jasper én vlakbij de Yellowhead Highway, beter bekend als Highway 16.

Het stikt hier in de zomer zodoende van de Canadezen die hier een klapstoel plaatsen en de rest van de dag vrij weinig doen. Niets mis mee.

Lake Annette

Dit doe je bij Lake Annette

Wil je als reiziger dit mooie meer bezoeken? Dan kunnen we het ons voorstellen dat je nét iets meer wilt doen dan dat. Zwemmen, bijvoorbeeld.

En dat kan. Sterker nog: Lake Annette Beach is erg populair tijdens warme zomerdagen. Die komen hier relatief niet zo heel veel voor, maar als het kwik stijgt, is een verfrissende duik meer dan welkom.

Let wel op: met verfrissend bedoelen we eigenlijk ronduit koud. Dit meer was tenslotte nog niet zo gek lang geleden nog een gletsjer.

Blijf je liever op het droge? Maak dan een wandeling rondom het meer. De Lake Annette Trail is een wandeling om het water van zo’n 2,5 kilometer. Hij is goed toegankelijk, ook voor rolstoelen, en biedt verschillende vergezichten over de omgeving. We schatten dat je er zo’n 45 minuten mee bezig bent.

Wat je ook doet: let goed op de arenden die hier leven. Het is een bijzonder gezicht om te zien hoe de beesten richting het water duiken om vis uit het meer op te pikken.

Lake Annette
Jasper Tourism

Zo kom je er

Zoals gezegd is dit meer makkelijk te bezoeken vanuit Jasper. Neem hiervoor simpelweg de Highway 16, sla rechtsaf op de Old Lodge Road en rij vervolgens over de Lake Annette Road tot je bij Lake Annette Beach bent.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tourism Jasper.