Amerika Only

Roadtrips door Canada: de Lake Superior Scenic Drive

Lake Superior Canada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In samenwerking met de Canadese camperverhuurder Fraserway delen we iedere maand een toffe roadtrip langs de mooiste bestemmingen van het land. Dit keer is dat een route langs Lake Superior in Canada. 

Let’s be honest. De Canadese provincie Ontario associeer je in beginsel niet met toffe roadtrips. Eerder met bestemmingen als Toronto en de Niagara Falls.

Maar zoals een goede Canadese provincie dat betaamt, is ook Ontario toneel voor een legio aan mogelijkheden om uren, misschien zelfs dagen in de auto te zitten en je geen moment te vervelen.

Neem de Lake Superior Scenic Drive. Een trip die deels langs de oevers van ’s werelds grootste zoetwatermeer gaat en daarbij verschillende sfeervolle dorpjes en indrukwekkende natuurparken passeert.

Lake Superior Canada

Hoe loopt de route langs Lake Superior in Canada?

De Lake Superior Scenic Drive loopt langs vrijwel de gehele Canadese zijde van Lake Superior. Je start in Thunder Bay en eindigt in Sault Ste. Marie – en andersom is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Het totaalplaatje: 705 kilometer en 8,5 uur rijden, mits je dit in één keer doet.

Lake Superior Canada

Wat zie ik tijdens deze route langs Lake Superior in Canada?

Dit vinden wij de meest bijzondere bezienswaardigheden!

Lake Superior Provincial Park

Dit grootste park van Ontario is een toffe aaneenschakeling van meren, rivieren en stranden. De Lake Superior Scenic Drive, die dit deel van de route doorgaat als Highway 17, gaat er dwars doorheen – en dat is met name in de herfst écht een belevenis.

Pukaswka National Park

Pukaswka National Park is geweldig. Als je jouw roadtrip wilt combineren met de nodige outdoor-activiteiten, is dit je go-to-bestemming, want het wemelt hier van de interessante wandelpaden. De 18 kilometer lange hike naar de White River Suspension Bridge, bijvoorbeeld: een brug 23 meter boven een waterval. Dat moet je wel durven, ja.

Sleeping Giant Provincial Park

Nog zo’n wandelwalhalla. Sleeping Giant Provincial Park telt zo’n 100 kilometer aan trails, waarvan we Top of the Giant Trail het gaafst vinden. Dit pad leidt je naar een spectaculair uitzicht vanaf een van Ontario’s hoogste kliffen.

Sault Ste. Marie

Sault Ste. Marie is de oudste stad van de provincie en het eindpunt van deze indrukwekkende route. Je kunt hier van vervoersmiddel switchen, want een van de populairste attracties van Sault Ste. Marie is de Agawa Canyon Tour Train: een treintocht door de fabuleuze, omringende natuur.

Once again geldt – ook dit is in de herfst het mooist.

Lake Superior Canada

Hoe kan ik de route langs Lake Superior in Canada het beste rijden?

In je eigen RV, natuurlijk. Er gaat niets boven de natuur verkennen in zo’n typisch Noord-Amerikaans bakbeest.

Start hiervoor bij het depot van Fraserway in Toronto, de meest dichtstbijzijnde afhaallocatie, en rij daarvandaan naar Sault Ste. Marie om aan de Lake Superior Scenic Drive te beginnen. Dat kost je overigens wel een dag tijd.