Afrika Only Amerika Only

Fan van Canada’s Great Outdoors? Pak de trein van Montreal naar Jonguière

Met de trein door Canada reizen
Foto: VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Met de trein door Canada reizen? Deze treinrit van VIA Rail laat je exact zien hóe gaaf de natuur in het westen van Quebec is. De route loopt door dichte bossen, langs woeste rivieren en rondom honderden (!) meren.

Toffe treintochten door Canada bestaan in allerlei soorten en maten, maar zelfs daarin heb je zoiets als baas boven baas. De route van Montreal naar Jonguière hoort in dat kader bij het beste van het beste.

En dat zeggen wij niet. Dat zegt spoorbeheerder VIA Rail op hun eigen website. Die móeten er toch verstand van hebben…

Met de trein door Canada reizen
Foto: VIA Rail

Met de trein door Canada reizen: hoe loopt de route?

De trip start op het Montreal Central Station in de gelijknamige metropool. Je wordt hiervandaan 510 kilometer verderop gedropt in het totáál andere Jonguière.

De trein stopt tussentijds alleen in Hervey.

Met de trein door Canada reizen
Foto: VIA Rail

Wat zie ik onderweg?

Eenmaal aan boord profiteer je meteen van de forse ramen die je de kans geven om te ontdekken hóe tof de natuur in Quebec is. Het duurt niet heel lang voordat je door een natuurgebied zónder tekens van menselijk leven raast. Je ziet er in de wijde omtrek zelfs geen enkele autoweg.

Wat je er wél tegenkomt, zijn wilde rivieren, watervallen en gigantische meren waar de trein als een slang omheen kronkelt.

De plek van aankomst is daarin ook het absolute hoogtepunt. Jonguière is een ideale plek voor hike- en biketochten door de wijde omtrek, maar ook om de fjord van Sanguenay – Le Fjord-du-Sanguenay – te ontdekken. Deze wordt bovendien omringd door allerlei feeërieke dorpjes en mogelijk nóg meer unieke landschappen.

Jonguière zelf staat bekend om zijn brouwerijen en distilleerderij. Een levendig dorp, dus.

Met de trein door Canada reizen
Foto: VIA Rail

Hoe kan ik met de trein door Canada reizen?

Interesse in zo’n treinreis? Start je avontuur dan op de website van VIA Rail.

Tickets voor de trein zijn hier te boeken. Qua klassen kun je alleen kiezen uit Economy. De route is voor VIA Rail niet lang genoeg om ook slaapplaatsen aan te bieden.

Neemt niet weg dat je profiteert van ruime stoelen, grote ramen én de mogelijkheid om aan boord maaltijden te bestellen. Ook niet onbelangrijk, gezien je toch zo’n 11,5 uur onderweg bent.