Afrika Only Amerika Only

Met déze treinreis zie je de mooiste landschappen van Oost-Canada

Met de trein door Canada
Foto: VIA Rail
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wil je ook met de trein door Canada reizen? Maak dan kennis met de Ocean. Een trein van spoorwegbeheerder VIA Rail die je van Montreal naar Halifax brengt – langs een serie schitterende landschappen.

De Canadese provincies Quebec, New Brunswick en Nova Scotia verkennen kan op verschillende manieren. Per auto, bijvoorbeeld. Of per RV – overigens een aanrader.

Maar wist je dat de treinen van VIA Rail ook hele toffe opties zijn? Het gaat snel, je ziet de meest uiteenlopende landschappen gewóón vanuit je eigen coupe én je kunt je reis makkelijk opdelen wanneer je onderweg iets moois wilt verkennen. Uitsluitend voordelen, lijkt ons.

🇨🇦 Lees ook Per trein door heel Canada reizen? Pak The Canadian!

Met de trein door Canada
Foto: VIA Rail

Hoe ziet de route eruit?

Een van de tofste treinroutes van het land, is de tocht die de Ocean aflegt.

Deze trein vertrekt vanuit de wereldstad Montreal. Je begint dan aan een rit langs de St. Lawrence River, kruist vervolgens het land via de provincie New Brunswick en eindigt in de stad Halifax, in het oosten van Nova Scotia. Een toffe trip van 1.346 kilometer.

Oh – en dat alles gebeurt in één dag en één nacht!

Met de trein door Canada
Foto: VIA Rail

Wat zie ik onderweg als ik met de trein door Canada reis?

Zodra je Montreal verlaat, word je meteen getrakteerd op toffe views – in dit geval van de skyline van de stad. Dit voorstedelijke karakter wordt echter al gauw ingeruild voor meer natuurlijke landschappen. Het eerste deel van de rit gaat tenslotte door de valleien van de St. Lawrence River én de Matapédia River.

De trein rijdt vervolgens verder langs de Chasseur Bay, een van de mooiste baaien ter wereld, en door de bossen van New Brunswick.

Daarna volgt het vlakke land van de Tantramar Marshes, maar ook de hoge bergen van de Cobequid Mountains. Je rijdt vervolgens via allerlei boerenlandschappen Halifax binnen.

Je ziet – een uiterst gevarieerde trip.

Met de trein door Canada
Foto: VIA Rail

Met de trein door Canada: hoe regel ik het?

Een rit met The Ocean boek je via VIA Rail: de nummer-één-aanbieder van treinreizen door Canada.

Tochten met The Ocean zijn verkrijgbaar in twee klassen: Sleeper Plus en Economy.

Het grote verschil is je bij Sleeper Plus je eigen slaapcabine krijgt, terwijl je bij Economy in je – overigens wel erg comfortabele – stoel in slaap moet zien te vallen.

Meer weten? Check de website van VIA Rail.

Dit artikel word je aangeboden door VIA Rail.