Amerika Only

Dit is de Midnight Dome in Dawson City: Canada’s beste uitkijkpunt om het noorderlicht te zien

Midnight Dome Dawson City
Government of Yukon via Travel Yukon (links) en Robert Postma via Travel Yukon (rechts)
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zowel locals als toeristen komen naar de Midnight Dome in Dawson City om de middernachtzon (in de zomer) of het noorderlicht (in de winter) te bekijken. Een supergave reistip!

Midnight Dome Dawson City
Robert Postma via Travel Yukon

Wat is de Midnight Dome in Dawson City?

De Midnight Dome, ook wel Midnight Dome Lookout of Midnight Dome Viewpoint genoemd, is een bijna 900 meter hoge rots net buiten Dawson City, Yukon.

De rots heeft haar naam te danken aan het feit dat dit al jaren dé plek is waar Yukoners bijeenkomen om de veranderende kleuren van de avondlucht te bekijken.

🇨🇦 Lees ook Het Westminster Hotel in Yukon: misschien wel het meest iconische hotel van heel Canada

Midnight Dome Dawson City
Dawson City

Wat kan ik hier doen?

Het Canadese territorium Yukon staat bekend om het feit dat ze in de zomer veel lange dagen en korte nachten telt. In de winter is de situatie juist precies andersom: korte dagen en lange nachten.

Mede door deze unieke situatie zijn de nachten boven Yukon vrijwel altijd prachtig. In de zomer kun je de middernachtzon zien. In de winter wordt deze verruild voor het noorderlicht. En dat alles is vanaf de Midnight Dome het allerbeste te zien.

…en dat niet alleen. Je hebt hiervandaan ook een geweldig, panoramisch uitzicht over de toch al schitterende omgeving. Vanaf de Midnight Doem zie je onder meer de Yukon River, de Klondike Valley, de Bonanza Creek (waar tijdens de Gold Rush het eerste goud werd gevonden) en de Top of the Highway.

Robert Postma via Travel Yukon

Hoe kom ik bij de Midnight Dome in Dawson City?

De rots is toegankelijk via een geplaveide weg en een hiking trail. Bovenop de Midnight Dome vind je een kleine parkeerplaats. De weg is hier vormgegeven als een lus, zodat je eenvoudig weer naar beneden rijdt.

Stel je GPS in op de Dome Road in Dawson City als je er zeker van wilt zijn dat je goed rijdt. Hou er ook rekening mee dat de weg vanwege weersomstandigheden gesloten kan zijn.

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel Yukon.