Amerika Only

Lake Louise versus Moraine Lake: welk meer in Banff National Park is mooier?

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zowel Moraine Lake als Lake Louise horen bij de gaafste meren in niet alleen Banff National Park, maar heel Canada. Welk exemplaar beter aansluit bij jouw wensen als reiziger? Dat hangt er vanaf waar je op zoek naar bent.

Banff National Park is een van de populairste bestemmingen van Canada. Daar valt zeker iets voor te zeggen. De uiterst indrukwekkende aaneenschakeling van canyon, gletsjers en uiteráárd meren zorgen ervoor dat je dit natuurgebied eigenlijk ooit moet hebben gezien.

Lake Louise is een van de absolute highlights in Banff National Park: een prachtig glaciaal meer. Hetzelfde kan worden gezegd over Moraine Lake, veertien kilometer verderop.

Wie Banff National Park bezoekt, moet ze eigenlijk allebei bekijken. Maar mocht je – om welke reden dan ook – haast hebben en slechts tijd hebben voor één exemplaar: check onze vergelijking.

We gaan hierbij in op de verschillen tussen Lake Louise en Moraine Lake op de volgende vijf gebieden:

Het uiterlijk
De bereikbaarheid
De mogelijkheden tot hiken
De mogelijkheden tot varen
De accommodaties

🇨🇦 Lees ook Deze 5 bestemmingen mag je NIET missen in Banff National Park

1. Het uiterlijk

Lake Louise

Google op Banff National Park en de kans is groot dat je een afbeelding van Lake Louise krijgt te zien. Het meer is hét boegbeeld van het park en het felblauwe water is zomers zo’n beetje het meest gefotografeerde stukje natuur van Canada.

In de zomer ziet Lake Louise er overigens heel anders uit. Het meer, maar ook de omringende omgeving, verandert dan naar een waar winter wonderland.

Moraine Lake

Het water van Moraine Lake is minstens zo blauw als dat van Lake Louise. Het grote verschil zit hem dan ook in de omgeving. Typerend voor Moraine Lake is de nabijheid van tien bergtoppen, waaronder die van Mount Allen, Mount Bowlen en Mount Fay.

Welk meer heeft het beste uiterlijk?

Geen van beiden: wij vinden zowel Lake Louise als Moraine Lake adembenemend.

2. De bereikbaarheid

Lake Louise

Lake Louise is altijd bereikbaar. De populairste tijd van het jaar is de zomer, maar in de winter transformeren het meer en de omgeving naar een soort wintersportoord.

Moraine Lake

De bereikbaarheid van Moraine Lake is een ander verhaal. Dat komt doordat dit meer aan het einde van Moraine Lake Road ligt: een weg die ’s winters op slot gaat.

En de winters duren hier even: van half-oktober tot het einde van mei. Je moet je trip naar Moraine Lake dus iets beter uitstippelen.

Welk meer heeft de beste bereikbaarheid?

Lake Louise is doorgaans makkelijker bereikbaar.

3. De mogelijkheid tot hiken

Moraine Lake Lake Louise

Lake Louise

Wandelen rondom de meren is een van de meest ondernomen activiteiten binnen Banff National Park. Dat kan bij Lake Louise op veel verschillende manieren. Rondom het meer vind je hike-opties voor beginnende én meer gevorderde wandelaars. Suggestie: Lake Agnes Teahouse Trail.

Moraine Lake Lake Louise

Moraine Lake

Moraine Lake heeft ook voldoende mogelijkheden, maar daarvoor moet je iets getrainder zijn. De Tower of Babel Scramble is een voorbeeld van een wandeling die wordt beschouwd als moeilijk.

Welk meer heeft de beste mogelijkheden tot hiken?

Beiden hebben voldoende opties, maar als beginnende hiker ben je iets beter af bij Lake Louise.

4. De mogelijkheid tot varen

Moraine Lake Lake Louise

Lake Louise

Het is misschien wel dé manier om Banff National Park te verkennen: vanuit een kano of kajak. Goed nieuws: het kan op Lake Louise.

Slecht nieuws: het kost geld. Véél geld. Kano’s en kajakken zijn te huur bij het Fairmont Boathouse, maar hou rekening met bedragen van boven de $130 per uur.

Moraine Lake Lake Louise

Moraine Lake

Vaartuigen huren kan ook bij Moraine Lake. Je moet hiervoor bij de Moraine Lake Lodge zijn – en ook hier betaal je een behoorlijk uurtarief. De prijzen zijn echter iets zachter ten opzichte van Lake Louise.

Welk meer heeft de beste mogelijkheden tot varen?

Varen is op zowel Lake Louise als Moraine Lake een goed idee, maar als je daarbij ook nog een beetje op je portemonnee wilt letten, is Moraine Lake een betere optie.

5. De accommodaties

Moraine Lake Lake Louise

Lake Louise

Lake Louise telt verschillende accommodaties, waarvan Château Lake Louise de bekendste is. Hou hier echter ook rekening met hoge prijzen. Kijk bijvoorbeeld niet op van een prijskaartje van $500 tot wel $1.000 per nacht.

Moraine Lake Lake Louise

Moraine Lake

Moraine Lake kent maar één accommodatie die direct aan het meer ligt. Dat is Moraine Lake Lodge – en ook dit hotel is niet goedkoop. De lodge is bovendien alleen in de zomer geopend.

Welk meer heeft de beste accommodaties?

Beide meren hebben prima accommodaties – Lake Louise heeft er iets meer. Hou er rekening mee dat je hiervoor de knip moet trekken. Wil je dat niet? Dan is een verblijf in het naburige Calgary een betere optie.