Afrika Only Amerika Only

Naar Yukon om het noorderlicht te zien? Hou hier rekening mee!

Noorderlicht Canada
Robert Postma via Travel Yukon
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De mooiste lichtshow van Canada vind je in het uiterste noorden van het land: de aurora borealis a.k.a. het noorderlicht. Wij weten wanneer je er moet zijn, waar je moet zijn en méér.

Plannen om naar Yukon te reizen? Dat snappen we. Het is misschien wel de meest indrukwekkende streek van heel Noord-Amerika. Met zijn ongerepte wildernis en historische dorpen als Dawson City is Yukon eigenlijk iets wat je ooit moet hebben gezien.

Als extraatje komt daar nog eens bij dat dit dé place to be is voor een fenomenaal zicht op het noorderlicht. Zeker in de komende jaren, omdat de lichtomstandigheden volgens verschillende experts ideaal zijn voor het in optima forma waarnemen van de aurora borealis.

Om er zeker van te zijn dat je op dit terrein het beste uit je trip haalt, hebben we nog wél een aantal handige tips voor je. Komen ze!

🇨🇦 Lees ook Waarom is Yukon geen provincie, maar een territorium?

Stefan Wackerhagen via Travel Yukon

1. First of all: reis op het juiste moment

De lichten zijn zichtbaar vanaf half augustus tot en met half april.

De beste tijd van het jaar om ze te zien is echter tijdens de eerste weken van de winter. De weersomstandigheden zijn dan namelijk ideaal voor heldere nachten.

Noorderlicht Canada
Fritz Mueller via Travel Yukon

2. Kies het juiste tijdstip om het noorderlicht in Canada te zien

De Canadezen zelf spreken van een magic window tussen 22:00 en 03:00. Met andere woorden: dit is het beste moment van de dag om op het noorderlicht te wachten.

Noorderlicht Canada
Robert Postma via Travel Yukon

3. Download een app die het noorderlicht in Canada voorspelt

Zodra het noorderlicht verschijnt, is er altijd wel iemand op straat die dit dusdanig luid verkondigt waardoor ook jij naar buiten komt.

Heb je liever iets betrouwbaarders dan zo’n menselijke alarmklok? Download dan een app.

Zoals wij Buienradar hebben, kennen ze in Canada namelijk een radar voor het spotten van het noorderlicht. Onze suggesties: Aurora Forecast of My Aurora Forecast – een klein naamverschilletje, ja.

Noorderlicht Canada
Robert Postma via Travel Yukon

4. Ga voor de beste locatie

Nu is het zo dat je in Yukon, wanneer je tijdens de juiste tijd van het jaar reist én op het juiste moment klaar zit, bijna altijd wel kans maakt op het spotten van het Noorderlicht. Maar je hebt natuurlijk altijd zoiets als baas boven baas…

Ga je naar Whitehorse? Ga dan naar de Eclipse Nordic Hot Springs. Dit is een warmwaterbron die ook ’s avonds is geopend. Er is niets beters dan turen naar het noorderlicht vanuit een natuurlijk verwarmd bad – vinden wij.

Plannen om naar Dawson City te gaan? Dan raden we de Midnight Dome aan. Dit is een uitkijkpunt dat in de wijde omtrek bekendstaat als dé beste plek om het noorderlicht te zien. Een absolute aanrader!

Dit artikel wordt je aangeboden door Travel Yukon.