Amerika Only

Een ritje maken met The Polar Express? Het kan in Calgary!

Polar Express Canada
Foto: Travel Alberta/Colin Way
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze feestelijke trein The Polar Express in Canada geeft je het gevoel dat je in de meest sfeervolle scenes uit de gelijknamige film bent beland. Dé kerstactiviteit van Calgary en omstreken.

Het is een fenomeen waar veel Calgarians ieder jaar reikhalzend naar uitkijken: de comeback van The Polar Express.

Inderdaad: ze hebben hier de locomotief uit de uit 2004 afkomstige film The Polar Express vakkundig nagebootst. En jij kunt er een ritje mee maken.

🇨🇦 Lees ook 5x shoppen in Calgary

Polar Express Canada
Foto: Travel Alberta/Colin Way

Hoe ziet een ritje met The Polar Express in Canada eruit?

The Polar Express van Calgary maakt een treinrit die ongeveer een uur in beslag neemt. Je wordt daarbij getrakteerd op warme chocolademelk in een keramieken beker (die je overigens mag houden), een koekje én je allereerste kerstcadeau.

Het belangrijkste aan deze treintocht is natuurlijk de algehele kerstsfeer. The Polar Express is geweldig uitgedost en je wordt feestelijk onthaald door zowel Santa Claus als een horde elven.

Wat ook bijdraagt aan de sfeer is dat alle reizigers worden opgeroepen om in pyjama te komen. Erg leuk – vonden wij.

Polar Express Canada
Foto: Travel Alberta/Colin Way

Door wie of wat wordt dit geregeld?

The Polar Express is een initiatief van Aspen Crossings. Een organisatie die sowieso geen onbekende is in het regelen van dit soort treinritten. Ze doen het namelijk het hele jaar door.

Deze ritten hebben allemaal een ander thema. Ze staan bijvoorbeeld in het teken van Star Trek – of in het teken van Disney-prinsessen.

Soms vertrekt er ook hartje zomer een kersttrein – onder het mom Christmas In July.

Polar Express Canada
Foto: Travel Alberta/Colin Way

Hoe regel ik een kaartje voor The Polar Express in Canada?

The Polar Express vertrekt echter uitsluitend in november en december. Wil je mee? Check dan de website van Aspen Crossings om te kijken wat de beschikbare data en tarieven zijn. Je kunt hier ook meteen kaartjes kopen.

Alle themaritten vertrekken vanaf Mossleigh, Alberta. Dat ligt op ongeveer een uurtje rijden vanuit het centrum van Calgary.