Afrika Only Amerika Only

Dit plaatsje in Brits-Columbia telt meer beren en adelaars dan mensen…

Northern BC Tourism/Shayd Johnson via Destination BC
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

…en Prince Rupert in Canada is de naam. Tel daar een uiterst sfeervol centrum en de ruige wildernis in de nabije omgeving bij op en voilà: je hebt een bestemming die je ooit moet bezoeken. Dat kun je overigens het beste doen met een trein van VIA Rail, waarover later meer.

Prince Rupert Canada
BC Tourism/Shayd Johnson via Destination BC

Wat is Prince Rupert in Canada?

Maar eerst: Prince Rupert. Een stad in de Canadese provincie Brits-Columbia met een verleden in de spoor-, maar ook in de visindustrie. En dat terwijl Prince Rupert wordt omringd door een totale wildernis, waaronder een regenwoud.

We zeggen trouwens wel stad, maar zo groot is Prince Rupert helemaal niet: 12.500 inwoners.

Oh – en die naam? Die komt van Rupert of the Rhine: voormalig gouverneur van het bedrijf Hudson’s Bay. Weet je dat ook weer.

🇨🇦 Lees ook Dit is een van de mooiste treinroutes van Canada: van Winnipeg naar Churchill

Prince Rupert Canada
Destination BC/Mike Seehagel via Destination BC

Wat kan ik hier?

Prince Rupert bezoeken is een goed idee. Vooral met de treinen van VIA Rail, maar daar komen we zo nog op.

Check vooral Cow Bay. Dit is het deel waar de havenhistorie hoogtij viert. Dat is goed te zien, want Cow Bay ligt aan het water. Veel gebouwen zijn op palen gebouwd om problemen met hoog water te voorkomen en dat geeft een uniek sfeertje.

Skip ook Downtown niet. De geschiedenis van dit stadsdeel ligt juist in de spoorwegindustrie en bepaalde straten, zoals Second Avenue, zijn een echte trip terug naar het begin van de twintigste eeuw.

We noemden het net al even, maar in en om Prince Rupert leeft nogal wat wildlife. Wil je in ieder geval Amerikaanse zeearenden en grizzlyberen zien? Ga dan naar het Khutzymateen Grizzly Sanctuary. Hier heb je wel een boottochtje voor nodig.

Prince Rupert Canada
Simon Ratcliffe via VIA Rail

Hoe kom ik in Prince Rupert in Canada?

We adviseren je met klem om de trein van VIA Rail te pakken – en dan specifiek de route van Jasper National Park naar Prince Rupert. Je ziet dan een aantal majestueuze bestemmingen tijdens één reis: de grandeur van Jasper National Park, de regenbossen van Prince George en uiteraard Prince Rupert en zijn schitterende omgeving zelf. Een echte aanrader.

Kijk hier voor méér informatie!

Dit artikel wordt je aangeboden door VIA Rail.