Afrika Only Amerika Only

Dit is Prince’s Island Park: misschien wel het mooiste stadspark van Canada

Prince's Island Park in Calgary
Foto: Tourism Calgary via Travel Alberta
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De toffe, stedelijke oase Prince’s Island Park in Calgary ligt middenin de Bow River en is populair onder zowel locals als toeristen.

Maak kennis met Prince’s Island Park: stadspark, urban oasis en favoriete recreatieplek onder de (sportieve) Calgarians.

Dat is het al sinds de jaren vijftig, hoewel het huidige park het resultaat is van een grootschalige renovatie in 1999.

Het park is vernoemd naar Peter Anthony Prince: een houthakker uit Quebec die in 1886 neerstreek in Calgary om hier de Eau Claire Lumber Mill op te richten.

Prince's Island Park
Foto: Travel Alberta/Chris Amat

Wat kan ik doen in Prince’s Island Park in Calgary?

Het stadspark in de Bow River is vooral in de warmere zomermaanden een levendig geheel. Calgarians en toeristen trekken massaal naar het eiland, waar dan niet zelden evenementen, festivals en exposities plaatsvinden.

Rond lunchtijd zie je er veel zakenlui uit Downtown Calgary, terwijl je er de hele dag hardlopers en – op de Bow River – peddelaars in kano’s en kajakken tegenkomt.

’s Winters is het een heel ander verhaal en kom je terecht in een waar winterwonderland. Prince’s Island Park huisvest dan bijvoorbeeld een schaatsbaan die door de stad Calgary wordt beheerd.

Het River Café is dan een populaire plek om op te warmen van de koude temperaturen in de stad, hoewel hier aanschuiven ook in de zomer een goed idee is.

Prince's Island Park
Foto: Travel Alberta/Chris Amat

Hoe kom ik in het park?

Wil je het Prince’s Island Park bezoeken? Dat kan. Het eiland is toegankelijk via verschillende bruggen. Drie daarvan koppelen het park aan Downtown Calgary. Aan de noordkant vind je een connectie met de Memorial Drive.

Het eiland is in het westen, via Eau Claire Park, ook toegankelijk door gebruik te maken van de iconische Peace Bridge.

🇨🇦 Lees ook Dit is een van de tofste bruggen van Canada: de Peace Bridge in Calgary