Amerika Only

Aanraders: 5 leuke restaurants in Jasper, Alberta

Foto: Tourism Jasper
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Trek gekregen van al je avonturen in en om Jasper National Park? Goed nieuws: het dorp Jasper heeft een levendige food-cultuur en telt dus voldoende eetgelegenheden om je honger te stillen.  Zoek je een leuk restaurant in Jasper, Canada? We hebben de leukste lodges en vriendelijkste pubs voor je verzameld.

1. Hearthstone Lounge

Alleen al het extravagante gebruik van hout en steen in het interieur, plus het feit dat er een complete kano aan de muur is bevestigd, geeft aan: dit is een typisch Canadees etablissement. Ze serveren lichte snacks, maar ook pizza’s en burgers en naar verluidt is hun assortiment taarten to die for.

Let op: gevestigd in het Forest Park Hotel.

Adres: 76 Connaught Drive in Jasper, Alberta

Restaurant Jasper Canada
Foto: Celina Frisson via Tourism Jasper

2. Tekarra Restaurant – restaurants in Jasper, Canada

Tekarra Restaurant is al sinds 1952 een begrip in Jasper en omstreken. Hoewel de inrichting van het restaurant, een beetje cabin-in-the-woods-achtig, er zeker mag zijn, is het vooral het menu dat hier de show steelt. Dat bestaat grotendeels uit items gebaseerd op regionale specialiteiten, zoals wild zwijn en trekzalm.

Adres: Highway 93A South in Jasper, Alberta

Restaurant Jasper Canada
Foto: Tourism Jasper

3. Maligne Canyon Wilderness Kitchen

De Maligne Canyon Wilderness Kitchen staat bekend om zijn zogenoemde smokehouse. Veel menu-items worden hier in-house gerookt – en dat geeft bijzondere smaken.

Ook leuk: je kunt hier ook terecht voor lunchpakketten wanneer je begint aan een Maligne Canyon Icewalk. Die naam heeft het restaurant tenslotte niet voor niets uitgekozen.

Adres: Maligne Lake Road in Jasper, Alberta

🇨🇦 Lees ook Een avontuur dat je niet snel meer vergeet: een Maligne Canyon Icewalk

Restaurant Jasper Canada
Foto: Celina Frisson via Tourism Jasper

4. Evil Dave’s Grill – restaurants in Jasper, Canada

Het moderne Evil Dave’s Grill is een familierestaurant en heeft zich qua menukeuzes niet door de omgeving, maar juist door eetculturen van over de hele wereld laten inspireren. Ze houden er daarbij van om hun items een creatief tintje mee te geven. Dat heeft geresulteerd in dingetjes als Hell’s Chicken, Malicious Salmon en Diabolical Tenderloin.

Een beetje eigenzinnig, maar erg leuk.

Adres: 86 Connaught Drive in Jasper, Alberta

Restaurant Jasper Canada
Foto: Tourism Jasper

5. Jasper Food Tours

Goed – dit is eigenlijk niet echt een restaurant. Maar het is wel degelijk een interessante optie voor iedere reiziger die nooit zo goed weet wat hij of zij wil eten.

De Jasper Food Tours komen langs verschillende restaurants in en om Jasper en mogen bij iedere eetgelegenheid een keuze van de chef proberen. Meer info vind je hier.