Amerika Only

6 toffe restaurants in Calgary waar de locals ook graag komen

Restaurants Calgary
Foto: Travel Alberta/Chris Amat
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Heb je lekkere trek én ben je op zoek naar een leuke plek voor je ontbijt, lunch of diner – in en om Downtown Calgary? We hebben zes smakelijke restaurants in Calgary voor je!

1. CHIX Eggshop

CHIX Eggshop is een zogenoemde fast-fine-diner en verbonden aan het Alt Hotel in Calgary’s East Village. Het is een populaire spot onder locals die op zoek zijn naar ontbijt of lunch. Zij kunnen dan bijvoorbeeld kiezen uit sandwiches met namen als Miss Piggy en Plain Jaine óf iets als een Eggshop Poutine. Lekker Canadees.

Adres: 624 6 Avenue SE in Calgary

2. The Belmont Diner – restaurants in Calgary

The Belmont Diner is een restaurant geheel in de stijl van de jaren vijftig. De locals komen er graag voor onder meer de vrij forse ontbijt- en lunchitems, hoewel de eetgelegenheid bij jonge bezoekers met name lof oogst voor het zogenoemde pancake art.

Met andere woorden: ze kunnen de pannenkoeken bij The Belmont Diner in zo’n beetje alle vormen bakken.

Adres: 332 Aspen Glen Landing SW in Calgary.

🇨🇦 Lees ook Deze diner in Calgary brengt je helemaal terug naar de 1950’s

3. JINBAR

JINBAR is het geesteskindje van chef Jinhee Lee. Veel items in dit restaurant, overigens gevestigd in een ruim honderd jaar oud gebouw, zijn weliswaar typisch Noord-Amerikaans, maar rijkelijk voorzien van een Koreaans tintje – Jinhee’s roots.

Voorbeelden van gerechten: Maple Glazed Park Belly met Fried Kimchi, Korean Beef Bulgogi Pizza en Cheese Buldak Spring Rolls.

Adres: 24 4 Street NE in Calgary

Restaurants Calgary
Foto: Travel Alberta/Jeremy Fokkens

4. Donna Mac – restaurants in Calgary

Donna Mac is wat ze in Canada een neighborhood restaurant noemen. De menukaart bevat een goede mix van vlees- en vegetarische gerechten en is best creatief ingericht.

Voorbeelden van items zijn onder meer de Six-Layer Schnitzel en Fried Cauliflower met Whipped Piment.

Adres: 1002 9 Street SW in Calgary

5. Kreta Souvlaki and Pizza

Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt. Waarom? Nou – allereerst omdat dit niet echt een restaurant is, maar meer een afhaalloket. Ten tweede: Kreta Souvlaki and Pizza is gevestigd in een tankstation.

En tóch is het volgens veel locals de beste plek voor Griekse specialiteiten. Uitproberen? Ga op zoek naar G&B Fuels.

Adres: 2623 17 Avenue SW in Calgary

Restaurants Calgary
Foto: Travel Alberta/Chris Amat

6. The Palomino Smokehouse – restaurants in Calgary

The Palomino Smokehouse is dé barbecuespecialist van Downtown Calgary. Alle gerechten zijn langzaam gerookt in wat het restaurant zelf de gróótste smoker van West-Canada noemt.

Enkele specialiteiten van het huis: Sliced Alberta Beef Brisket, Applewood Smoked Pulled Pork en Very Very Slow Smoked Chicken.

Adres: 109 7 Avenue SW in Calgary