Afrika Only Amerika Only

Dit supergave restaurant is gevestigd in een oude trein en serveert mogelijk de beste Franse gerechten van Canada

Restaurants in Winnipeg Manitoba
Travel Manitoba
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Maak kennis met het bijzondere Resto Gare and Train Bar Bistro. Een van de beste restaurants in Winnipeg, Manitoba!

We houden ervan om restaurantjes en andere eetgelegenheden uit te lichten die afwijken van de norm. Natuurlijk zijn ook wij fan van de bekende restaurantketens die je in zowel Canada als de Verenigde Staten tegenkomt. Maar als we de kans krijgen om bijvoorbeeld in een treinstel óf een oud station kunnen eten, laten we die natuurlijk niet schieten…

🇨🇦 Lees ook Dé ultieme off-path-bestemming: Churchill in de Canadese provincie Manitoba

Restaurants in Winnipeg Manitoba
Travel Manitoba

Wat is Resto Gare? | Restaurants in Winnipeg, Manitoba

Resto Gare is een restaurant gevestigd op en rondom een oud stationsgebouw. Je eet hier in een volledig gerestaureerde wachtruimte of in een wagon – afhankelijk van waar je wordt neergezet.

Beiden beschikken over allerlei historische elementen en zijn uiterst sfeervol ingericht. Je ziet dat het ooit een station is geweest – maar toch ook weer niet. En dat is toch wel erg bijzonder.

Restaurants in Winnipeg Manitoba
Travel Manitoba

Wat serveert dit restaurant?

De keuken van Resto Garde is dat ook. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in Franse gerechten: iets dat je eerder zou verwachten in Quebec. Zo vreemd is dit echter niet, gezien Manitoba wordt gezien als een van de grootste, Franstalige gemeenschappen buiten Quebec. Weer wat geleerd.

Belangrijker is het menu. Dat verandert per seizoen, maar bevat altijd de nodige Europese klassiekers, zoals Bourguignon (langzaam gekookt rundvlees in een rode wijnsaus met uien, champignons en bacon) en Filet Mignon Au Poivré (tenderloin in een romige brandysaus).

En zoals het een goed, Frans restaurant betaamt, kun je hier ook gewoon een kaasplank bestellen: Les Fromages.

Restaurants in Winnipeg Manitoba
Travel Manitoba

Waar vind ik Resto Gare? | Restaurants in Winnipeg, Manitoba

Resto Gare and Train Bar Bistro bezoeken? Goed idee als je toch in Winnipeg bent. Het adres is 630 Des Meurons Street in Winnipeg, Manitoba. Bon appétit.