Amerika Only

Roadside Canada op zijn best: het Enchanted Forest van Brits-Columbia

Enchanted Forest
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit bos bevat bomen van ruim 800 jaar oud, maar ook meer dan 350 sprookjesfiguren die met de hand zijn gemaakt door hetzelfde, Canadese stel. Een wandeling door het Enchanted Forest is daarmee een leuke aanrader tijdens je roadtrip door Brits-Columbia.

Ryan Creary via Destination BC

Dit is het Enchanted Forest

Ernest en Doris Needham hielden er een nogal bijzondere hobby op na: stenen sprookjesfiguren maken. Daar huur je in Nederland een werkplaats of iets dergelijks voor, maar dit is Canada – en dus kocht het echtpaar Needham speciaal hiervoor een compleet bos tussen Kamloops en Calgary.

Dat bos werd tijdens de jaren vijftig ook gebruikt om de beelden in uit te stallen. Aanvankelijk voor eigen gebruik, maar toen de snelweg werd geopend, besloot het stel hun magische bos maar open te stellen voor het grote publiek.

Sindsdien is het Enchanted Forest een ware roadside attraction: een soort Canadese, home-made versie van het Sprookjesbos in de Efteling.

David Gluns via Destination BC

Dit zie je in het Enchanted Forest

Het magische bos wordt inmiddels gerund door de kinderen van het stel. Zij onderhouden alle beelden en kunstwerken die in het bos staan, zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Daaronder vallen in totaal zo’n 350 beelden. Sommigen zijn klein, anderen juist opvallend groot. Je ziet er bijvoorbeeld ook een compleet piratenschip en een torenhoge boomhut.

Het bos zelf mag er ook zijn. De bomen die hier staan, zijn ruim achthonderd jaar oud. De kans is daarnaast aanwezig dat je bevers, elanden en kariboes tegenkomt

🇨🇦 Lees ook Wildlife in Canada: 5 bijzondere diersoorten die je zomaar kunt tegenkomen

Ryan Creary via Destination BC

Zo kom je er

Het Enchanted Forest bezoeken is een leuke tussenstop wanneer je van Kamloops naar Calgary rijdt. Het ligt dan namelijk precies op de route.

Het adres is 7060 Trans-Canada Highway in Revelstoke, Brits-Columbia.