Amerika Only

Roadtrips door Canada: de Cabot Trail in Nova Scotia

Tom Cochrane via Tourism Nova Scotia
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Sla de Cabot Trail niet over als je plannen hebt om naar Nova Scotia te gaan. Deze route gaat dwars door schitterende natuurgebieden, toffe dorpjes en méér!

Cape Breton Island is fenomenaal. Het schiereiland ligt in het uiterste noorden van de provincie Nova Scotia en staat bekend om zijn schitterende wouden, ruige kusten en ontelbare uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Hoe je daarvan het allerbeste ziet? Met de Cabot Trail: niet voor niets een van de populairste autoroutes van Canada.

🇨🇦 Lees ook Roadtrips door Canada: de Fundy Coastal Drive in New Brunswick

Cabot Trail in Nova Scotia
Dean Casavechia via Tourism Nova Scotia

Dit is de Cabot Trail

De Cabot Trail is een soort rondweg over een groot deel van het eiland. Hij volgt de route van Highway 30 en loopt grotendeels langs het water, maar ook door een divers en heuvelachtig landschap en via verschillende sfeervolle dorpjes. 

De Trail is in totaal bijna 300 kilometer lang.

Cabot Trail in Nova Scotia
Dean Casavechia via Tourism Nova Scotia

Dit zie je tijdens de Cabot Trail

Cape Breton Highlands National Park

We hoeven het er niet lang over te hebben: Cape Breton Highlands National Park is de mooiste bestemming die je onderweg tegenkomt.

Dit beboste park aan de oostkant van het eiland staat bekend om haar meren, beken en rivieren, waanzinnige uitzichtpunten en de bijzondere beesten die dit gebied hun thuis noemen, waaronder zwarte beren, elanden, stekelvarkens en rode vossen.

Neem vooral de tijd om de Skyline Trail te wandelen om de highlights lopend te verkennen.

Uisge Bàn Falls Provincial Park

Avontuurlijk ingesteld? Bezoek dan het Uisge Bàn Falls Provincial Park. Dit park ligt meer landinwaarts en je moet anderhalf lopen om het hoogtepunt te zien: een 100 meter hoge waterval.

Lakies Head

Het stikt langs de Cabot Trail van de interessante photo opps. Lakies Head hoort bij de hoogtepunten en is ideaal voor een plaatje van de ruige kust langs de Atlantische Oceaan.

Lobster

Niet echt een bestemming, maar we móeten het min of meer vermelden: Cape Breton Island is een walhalla voor kreeftliefhebbers. Gaandeweg kom je geheid de nodige seafood-specialisten tegen. 

Naast kreeft is men hier ook bijzonder bedreven in het bereiden van oesters en mosselen.

Cabot Trail in Nova Scotia
Tourism Nova Scotia

Zo kun je de Cabot Trail het beste rijden

De Cabot Trail is een zogenoemde round-trip, wat inhoudt dat je hem op dezelfde plek begint en eindigt. Starten kan het beste in Buckwheat Corner.