Afrika Only Amerika Only

Roadtrips door Canada: de Sea-To-Sky Highway

Sea To Sky Highway Canada
Foto: Destination British Columbia
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In samenwerking met de Canadese camperverhuurder Fraserway delen we iedere maand een toffe roadtrip langs de mooiste bestemmingen van Canada. Dit keer is dat de Sea To Sky Highway in Canada.

Dit gaat je waarschijnlijk niet verbazen, maar eh…

…de Sea To Sky Highway brengt je van de zee naar de bergen. Niet verder vertellen.

Even serieus nu. Dit is toch wel een van de meest fabuleuze roadtrips in all of Canada. Want hoevaak maak je nou een reis waarin je binnen slechts twee uur tijd van zeeniveau naar een van de gezelligste bergstadjes van een land rijdt? We bedoelen maar.

🇨🇦 Lees ook Roadtrips door Canada: de Irish Loop in Newfoundland en Labrador

Sea To Sky Highway Canada
Foto: Destination British Columbia

Hoe loopt de route van de Sea To Sky Highway in Canada?

De Sea To Sky Highway start in het plaatsje Horseshoe Bay. Dit ligt iets ten noorden van Vancouver.

Rij hiervandaan langs de Howe Sound in de richting van Whistler. Volg daarbij Highway 99: de officiële naam van de Sea-To-Sky Highway.

Ga daarna verder naar het officiële eindpunt van de route: Cache Creek.

Sea To Sky Highway Canada
Foto: Destination BC/Andrew Strain

Wat zie ik onderweg?

Het aantal highlights tijdens deze route is groot, maar bovenal uiteenlopend. Dit vinden wij de tofste stops!

Lions Bay

Als kleine Canadese dorpjes zeg maar echt je ding zijn, mag je Lions Bay niet skippen. Het kunstenaarsdorp is geen bestemming waar je dagen rondhangt, maar wel een ideale, schilderachtige spot voor bijvoorbeeld een lunch.

Shannon Falls Provincial Park

In het Shannon Falls Provincial Park vind je de op twee na hoogste watervallen van British Columbia. Het park is eenvoudig toegankelijk vanaf Highway 99 en een leuke, makkelijke stop onder reizigers die zich wagen aan de Sea-To-Sky Highway.

Whistler

Whistler ligt grofweg halverwege de route, maar is een van de meest sfeervolle dorpen van heel Canada. Het wordt omringd door majestueuze bergen en is een populair wintersportoord, maar zelfs als je niets met ski’s hebt, is Whistler gewoonweg gezellig.

Sea To Sky Highway Canada
Foto: Destination BC/Albert Normandin

Hoe kan ik de Sea To Sky Highway in Canada het beste rijden?

Start je trip over de Sea To Sky Highway in Vancouver. Haal een camper bij het depot van Fraserway en rij hiervandaan naar Horseshoe Bay om de reis te beginnen.

De gehele route is, wanneer je hem in één keer uitrijdt, in zo’n 4,5 uur te doen, maar dat is exclusief stops. We raden je gewoon aan om er minstens een dag voor uit te trekken.