Afrika Only Amerika Only

5x shoppen in Calgary

Foto: CrossIron Mills Mall via Travel Alberta
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het wemelt in Calgary, Alberta van de fantastische malls en andere winkelcentra. Ook een dagje shoppen in Calgary? We hebben de vijf beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!

1. CF Chinook Centre

Laten we dan maar meteen beginnen met de gróótste mall van allemaal. Dit eer gaat naar het CF Chinook Centre.

Het CF Chinook Centre is zo’n typisch Noord-Amerikaans winkelcentrum. Zoals je ze ziet in films en series, zeg maar. Je vindt er filialen van Hudson’s Bay, Nordstrom en Saks Fifth Avenue, maar je kunt hier ook een film pakken in het Scotiabank Cineplex óf een strike gooien in de Chinook Bowladrom. Aanradertje.

Adres: 6455 Macleod Trail in Calgary.

Shoppen in Calgary
Foto: CrossIron Mills Mall via Travel Alberta

2. CrossIron Mills – shoppen in Calgary

Vind je de prijzen in dit soort winkelcentra vaak te hoog en ben je op zoek naar iets voordeligs? Say no more. Check de CrossIron Mills – nét buiten Calgary.

Dit is namelijk een plaatselijke outlet waar kleding van bijvoorbeeld Lacoste, Michael Kors en Old Navy tegenover fikse kortingen wordt verkocht.

Uniek aan de CrossIron Mills is de aanwezigheid van een filiaal van Bass Pro Shops; dé outdoor-specialiteitenzaak waar shoppen een echte belevenis is.

Adres: 261055 Crossiron Boulevard in Rocky View.

3. CF Market Hall

De CF Market Hall is ook een mall, maar iets kleinschaliger dan het CF Chinook Centre. Ook hier kun je – bijvoorbeeld bij Hudson’s Bay – terecht voor je dagelijkse dosis Canadese hebbedingetjes, maar de CF Market Hall heeft ook nog een gigantische playground toegevoegd aan haar winkelbod.

Adres: 3625 Shaganappi Trail NW in Calgary.

Shoppen in Calgary
Foto: Santiago Rodriguez @owlourhearts via Travel Alberta

4. Bankers Hall – shoppen in Calgary

Bankers Hall is een wat – laten we zeggen – chiquere variant op de hierboven genoemde winkelcentra. Dat zie je aan de gerenommeerde winkels, maar ook aan het aanbod uitstekende restaurants. Enkele voorbeelden van dat laatste: Sunterra Market, Bourbon Street Grill en Earls Bankers Hall.

Adres: 364 9 Avenue SW in Calgary.

5. The CORE Shopping Centre

The CORE Shopping Centre is wederom een mall. Deze versie heeft echter één groot voordeel ten opzichte van het CF Chinook Centre en de CF Market Hall: hij ligt middenin het centrum van Calgary.

Tel daar een botanische tuin (inderdaad – in een winkelcentrum) bij op en je hebt een derde, uiterst interessante shop-optie voor tijdens je trip naar Calgary.

Adres: 324 8 Avenue SW in Calgary.

Bron: Visit Calgary

🇨🇦 Lees ook Dit is een van de tofste bruggen van Canada: de Peace Bridge