Amerika Only

Spirit Island: zó kom je vlakbij een van de mooiste bestemmingen van Canada

Spirit Island Jasper/Spirit Island Canada
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Spirit Island in Canada bezoeken staat bij een hoop mensen op de bucketlist. Het is mogelijk om heel dicht bij het eiland te komen, maar dat vereist wel de nodige inspanningen.

Het beeld hierboven is voor veel Canada-reizigers iets dat ze absoluut een keer in real-life gezien willen hebben. Het eiland in de Rocky Mountains wordt omringd door een backdrop van torenhoge bergen, donkergroene bossen en felblauw water en we kunnen het ons best voorstellen waarom dit zo populair is…

Het kan dan ook een teleurstelling zijn om te ontdekken dat Spirit Island geen bestemming is waar  je makkelijk komt. Het is echter ook niet onmogelijk om het eiland te bereiken. We vertellen je hieronder hoe je dit het beste kunt doen.

Spirit Island Jasper/Spirit Island Canada
Foto: Tourism Jasper

Wat is Spirit Island precies?

Spirit Island is een van de meest iconische bestemmingen in all of Canada. Het beeld van het eiland is zelfs zo beroemd dat merken als Apple het gebruikten in verschillende commercials.

Het eiland ligt middenin Maligne Lake. Dat ligt op zijn beurt in Jasper National Park – en dát maakt weer deel uit van de Canadese Rocky Mountains.

Je vindt het eiland op ongeveer 14 kilometer van de dokken aan de rand van het meer en op zo’n 65 kilometer van het dorpje Jasper.

Foto: Parks Canada/Ryan Bray via Tourism Jasper

Hoe kom ik bij het eiland?

Je reis naar Spirit Island begint dus bij Maligne Lake. Dit meer ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanuit Jasper. Dit is een toffe route dwars door het Jasper National Park die onder meer langs Medicine Lake gaat: een meer dat er ook zeker mag zijn.

Eenmaal aangekomen bij het meer zijn er beperkte manieren om bij het eiland in het buurt te komen. De meest voor de hand liggende wijze is aan de hand van een boottocht. Er is maar één organisatie die dit soort tours regelt. Zo wilt het park massatoerisme van en naar het eiland voorkomen.

Deze tochten vertrekken in de zomers tussen 10:00 en 16:00 en nemen in totaal zo’n negentig minuten in beslag.

Kan ik er ook zelfstandig heen?

Het is daarnaast een optie om zelf naar Spirit Island te peddelen. Begin in dat geval bij Maligne Lake Boat Rentals. Je kunt hier een kano of kajak huren voor rond de $200 per dag.

Hou er wel rekening mee dat alleen al de heenweg al gauw vier tot vijf uur in beslag neemt.

Wat je kunt doen om de vaartocht wat aimabeler te maken, is een plaatsje reserveren op de Fisherman’s Bay Camping. Deze ligt op een kilometer van Spirit Island en een nachtje hier stelt je in staat om de trip wat beter op te delen.

Let wel: er zijn maar zes kampeerplekken op de Fisherman’s Bay Camping. Reserveren kan op de website van Parks Canada.

Spirit Island Jasper/Spirit Island Canada

Mag ik op Spirit Island lopen?

Of je nu per boottocht of zelfstandig naar het eiland reist: je mag het eiland niet betreden. Dat komt doordat de ondergrond nogal fragiel is, maar ook omdat het Spirit Island door de Stoney Nakoda First Nation als heilig wordt ervaren.

De boottochten meren echter wel aan bij een viewing point waarvandaan je een mooi uitzicht op het fenomeen hebt. Ideaal om foto’s van Spirit Island te maken!

🇨🇦 Lees ook 5 dingen die je nóg niet wist over Spirit Island in Jasper National Park