Amerika Only

Dit is misschien wel de leukste markthal van Canada: Toronto’s St. Lawrence Market

St. Lawrence Market
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De St. Lawrence Market is met al zijn kraampjes en kleine restaurants een van de tofste bestemmingen in het altijd bruisende Toronto. Een must-see wanneer je voor het eerst naar Canada gaat.

Foodhalls en versmarkten zijn in Canada best wel een dingetje. Zeker in een stad als Toronto is de vraag naar goed en organisch voedsel relatief hoog.

De markt in het centrum van de stad komt de wensen van de Torontonians wat dat betreft behoorlijk tegemoet – en het is nog een leuke bestemming ook.

St. Lawrence Market

Wat is de St. Lawrence Market?

De foodhall is een enorm complex in Toronto dat grofweg bestaat uit de St. Lawrence Market North en de St. Lawrence Hall. Het is een van de meest iconische landmarks van Canada waar meer dan 120 bakkers, boeren en andere marktkooplui hun waar aanprijzen.

Tel daar talloze kookdemonstraties en kunstvoorstellingen bij op en je hebt een bijzonder levendige bestemming te pakken die je eigenlijk niet mag missen.

Historie

Het bijzondere aan de markt is dat het pand niet altijd een marktgebouw was. Het heeft door de jaren heen onder meer gefunctioneerd als een sociaal centrum én het plaatselijke gemeentehuis.

St. Lawrence Market

Wat kan ik hier zien en eten?

De Hall, soms ook wel de St. Lawrence Market South genoemd, is het deel waar je alle restaurants en kraampjes vindt. Daaronder vallen populaire eetgelegenheden als het Crepe It Up Café, een flinke nod naar de Franse achtergrond van Canada, het Chinees-Canadese Yip’s Kitchen en Yianni’s Kitchen, volgens velen het beste Griekse restaurant van heel Toronto.

De North-variant is het deel waar iedere zaterdag een boerenmarkt plaatsvindt. Niet missen als je toevallig die dag in de stad bent.

Hoe kom ik op de St. Lawrence Market?

De markt ligt in het hart van de stad. Het adres is 93 Front Street East in Toronto.