Amerika Only

Supergaaf: zó maak je een tocht per hondenslee door de bergen van British Columbia

Sun Peaks bezienswaardigheden
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zin om iets typisch Canadees te doen? Ga dan mee met een tour op een hondenslee vanuit het Sun Peaks Resort, begeleid door een professionele gids. Een van de leukste Sun Peaks-bezienswaardigheden!

Wij vinden Sun Peaks Resort een van de tofste winterbestemmingen van heel Noord-Amerika. Er ligt vanaf eind november behóórlijk wat sneeuw, de zon schijnt er volop (ruim 2.000 uur per jaar – vandaar die naam!) én je komt er relatief weinig dagjesmensen tegen. Dit is zo’n typische skibestemming voor de liefhebber, zeg maar.

Sun Peaks Resort is óók een aanrader omdat je er zoveel meer kunt doen dan alleen de pistes bezoeken. De schitterende backcountry verkennen, bijvoorbeeld.

En hoe kun je dat beter doen dan tijdens een rit met een hondenslee?

🇺🇸 Lees ook Dit is Sun Peaks: het leukste skigebied van heel Canada

Sun Peaks bezienswaardigheden
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Sun Peaks-bezienswaardigheden: waar kan ik terecht voor zo’n rit per hondenslee?

Dé organisatie die dit soort tours in deze omgeving voor haar rekening neemt, is Mountain Man Dog Sled Adventures.

Ze bieden verschillende tours door de mooiste berggebieden van British Columbia. Bij alle varianten word je begeleid door een gids en voortgetrokken door een aantal Alaska-husky’s.

Deze gids kan je onder meer vertellen waar wildlife is geweest én waarom dit soort tours niet zielig zijn voor de honden in kwestie.

Sun Peaks bezienswaardigheden
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Welke tours zijn er?

Mountain Man Dog Sled Adventures biedt twee verschillende tours met een hondenslee.

De Bucket List Dog Sledding Tours is de meest geboekte variant: een relatief vredige tocht door de majestueuze, besneeuwde bossen vol dennenbomen rondom het Sun Peaks Resort.

Als dat je allemaal niet ruig genoeg is, kun je ook mee met een expeditie die flink de hoogte in gaat. Dit is de Into The Wild Dog Sledding Tour. Hij brengt je onder meer naar het schitterende Little McGillivray Lake.

Beide tours vereisen goede winterkleding: je moet je kleden alsof je gaat skiën. Uitzondering hierop zijn skiboots: die zijn niet toegestaan. Snowboots mogen wél.

Sun Peaks bezienswaardigheden
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Sun Peaks-bezienswaardigheden: hoe kan ik zo’n tour boeken?

Interesse? Een van deze tours boeken kan via de website van Mountain Man Dog Sled Adventures. Je vindt hier ook meer informatie over de prijzen.