Amerika Only

Een van de móóiste bergketens van British Columbia staat binnenkort in bloei en dat ziet er GEWELDIG uit!

Sun Peaks Canada
Foto: Blake Jorgensen via Sun Peaks Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het gaat om Tod Mountain, de hoogste berg in de directe omgeving van het resort Sun Peaks in Canada, én diens surroundings.

Verreweg de meeste reizigers bezoeken het Sun Peaks Resort in British Columbia tijdens het winterseizoen. Sun Peaks is namelijk ideaal gesitueerd tussen drie majestueuze bergen waarop het wemelt van de uitdagende skipistes: Morrissey Mountain, Sundance Mountain en Tod Mountain – soms ook wel Mount Tod genoemd.

Toch is Sun Peaks ook in de zomer een erg populaire bestemming. Natuurlijk: je hebt er dan niet zoveel aan je snowboots en je warme handschoenen. Maar bergen als Tod Mountain lenen zich wel uitstekend voor lange hike- en mountainbike-tochten.

Bovendien geldt: als je op het juiste moment van het jaar komt, maak je kans om een van Canada’s allermooiste natuurfenomenen live mee te maken.

Sun Peaks Canada
Foto: Zuzy Rocka via Sun Peaks Resort

Wanneer staat de bloemen in Sun Peaks, Canada precies in bloei?

We doelen daarmee op het jaarlijkse in bloei staan van de wildbloemen op onder andere Tod Mountain. Dat begin ieder jaar halverwege de maand juli en eindigt ergens aan het begin van augustus. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, levert dat een kleurrijk spektakel en fantastische plaatjes op.

Het fenomeen is zelfs zo bijzonder dat men er in Sun Peaks in het verleden een heel festival aan wijdde. Het Alpine Blossom Festival werd in 2019 voor het laatst georganiseerd.

Sun Peaks Canada
Foto: Zuzy Rocka via Sun Peaks Resort

Waar moet ik zijn om dit te zien?

Wil je de in bloei staande wildbloemen op Tod Mountain en alle andere bergen zien? Ga dan allereerst naar het Sun Peaks Resort in British Columbia. Dit geweldige resort ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanuit de stad Kamloops.

Neem vanuit het resort de Sunburst Express Chairlift. Deze brengt je naar een hoogte van 1.860 meter.

Vanuit de lift zie je de bloemenzee onder je liggen, maar je ziet ze nóg beter als je vanaf het aankomstpunt van de Sunburst Express Chairlift, de Sunburst Lodge, begint aan een wandeling over Mount Tod. Je hebt keuze genoeg, want alleen al op deze berg vind je achttien verschillende hikes.

Wij raden een trip naar de top aan. Dat kost enige moeite, de route is in totaal 11 kilometer lang en neemt zo’n vier uur in beslag, maar dan zie je de bloei ook wel in volle glorie.

En bovendien is het uitzicht vanaf Tod Mountain werkelijk fenomenaal.

🇨🇦 Lees ook Dit is Mount Tod: de hóógste berg rondom Sun Peaks, British Columbia

Sun Peaks Canada
Foto: Zuzy Rocka via Sun Peaks Resort

Wanneer moet ik in Sun Peaks, Canada zijn voor de mooiste kleuren?

De beste kleuren komen volgens de kenners voor van begin juli tot begin augustus. De maand juli is daarbij het hoogtepunt: dan staat echt alles in bloei. Zorg dus dat je in die periode in Sun Peaks bent voor de mooiste foto’s en de beste vergezichten.

Tussen de bloemen lopen kan doorgaans tot september.