Amerika Only

Fonduen op één van Canada’s mooiste bergen: het kan in Sun Peaks, British Columbia

Sun Peaks restaurants
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Maak kennis met de Sunburst Bar + Eatery. Een van de móóiste Sun Peaks-restaurants halverwege de bergen rondom dit resort. Hij staat bekend om zijn alpine fondues – en een fenomenaal uitzicht.

Sun Peaks in British Columbia is een populaire wintersportbestemming onder Canadezen en toeristen. De pistes zijn er levendig en de afdalingen uitdagend.

Maar zodra de zon onder gaat, wordt het rustiger en rustiger op de berg – tot er alleen nog donkerte én een fabuleuze sterrenhemel overblijven.

Dat is het moment waarop jij juist met de Sunburst Express Chairlift naar boven wordt gebracht. Naar de Sunburst Bar + Eatery, om precies te zijn. Een restaurant dat zijn weerga niet kent.

Sun Peaks restaurants
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Wat is de Sunburst Bar + Eatery?

De Sunburst Bar + Eatery maakt deel uit van de Sunburst Lodge. Het is in de winter een full-service bar waar klanten voor, tijdens en na het skiën terechtkunnen. Ze hebben verschillende menu-items voor, zoals ze het zelf noemen, mid-ski refueling needs, maar staan bekend om de versgebakken cinnamon buns die hier gretig aftrek vinden.

In de zomer verandert het menu en wordt de Sunburst Bar + Eatery meer een grab-and-go-stop voor passerende hikers en bikers. Ze verkopen dan met name sandwiches en versgebakken lekkernijen.

Sun Peaks restaurants
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Sun Peaks-restaurants: wat kan ik eten?

De kaneelbroodjes en sandwiches daargelaten: het meest bijzondere menu-item van de Sunburst Bar + Eatery is natuurlijk de alpine fondue.

Dit is een fonduemaaltijd die, net als het exterieur van het dorpje Sun Peaks, is geïnspireerd door Zwitserland en andere Europese alpenlanden. Hij bestaat uit drie gangen waarbij de main ingredients rijke kazen, goed vlees en smakelijke chocolade zijn.

Starlight descent

Maar met alleen eten ben je er niet. Het móóiste vindt misschien wel ná de fonduemaaltijd plaats: een zogenoemde starlight descent.

Je pakt hierbij niet de lift naar beneden, maar loopt onder leiding van een gids de berg af. Je ziet de lichten van het dorp Sun Peaks steeds dichterbij komen, terwijl je geniet van de frisse berglucht en de hier uiterst heldere sterrenhemel.

Geloof ons: een betere manier om je eten te laten zakken, is er niet.

Sun Peaks restaurants
Foto: Kelly Funk via Sun Peaks Resort

Sun Peaks-restaurants: hoe regel ik dit?

Interesse in een alpine fondue met bijbehorende starlight descent? Ze vinden plaats op geselecteerde dagen tijdens het winterseizoen. Check de website van de Sunburst Lodge om te kijken of er tijdens jouw verblijf zo’n sessie plaatsvindt.

Is dat het geval? Maak dan een afspraak bij de Activities Desk in de Village Day Lodge van de Sunburst Lodge.

Je vindt deze Lodge, en dus het restaurant, bij het bovenste station van de Sunburst Express Chairlift in Sun Peaks, British Columbia.